De nieuwe beheerder van De Wieken serveert het eerste drankje aan zijn vrouw.
De nieuwe beheerder van De Wieken serveert het eerste drankje aan zijn vrouw. Wijnand Kooijmans

Plannen beheerder De Wieken in Hulshorst

3 mei 2024 om 15:00 Achtergrond

Met veel enthousiasme is Erik Boom (44) aan de slag gegaan als beheerder van dorpshuis De Wieken. Veel delen van het dorpshuis worden van een nieuw laagje verf voorzien om het geheel een frisse uitstraling te geven. Het is nog een paar dagen hard werken, dan is zaterdag 11 mei de heropening van het dorpshuis. Het horecagedeelte wordt van de naam ‘Hart van Hulshorst’ voorzien.

Wijnand Kooijmans

Boom woont sinds 2007 in Zeewolde, samen met zijn vrouw, een dochter van veertien en een zoon van elf. Daar is hij eigenaar van Even Buiten, een bedrijf dat inmiddels elf jaar bestaat en dat wil hij komend jaar ook gaan vieren. Met zijn bedrijf houdt hij allerlei outdoor-activiteiten met onder meer een mooie maaltijd met zalm en biefstuk. De activiteiten vinden plaats op een camping en dat betekent dat dit alleen kan in de periode van 1 april tot en met eind september.

Dat is de reden als Erik Boom al een tijdje op zoek was naar een accommodatie waar hij ook binnenactiviteiten kan aanbieden. “Maar hier zijn ook buitenactiviteiten mogelijk, al denk ik niet dat ik hier meteen een kampvuurtje kan gaan aansteken.”

De aanwezigheid van een sportzaal in het dorpshuis ziet hij als een groot voordeel. Maar ook het podium. Zijn vrouw doet aan toneel en kan ook goed zingen. Dat heeft ze bewezen in het paasverhaal dat in Zeewolde werd uitgebeeld, maar door een gebrek aan subsidie moest stoppen. Zelf is Erik betrokken geweest bij de organisatie van de avondvierdaagse en de intocht van Sinterklaas in Zeewolde. Al verwacht hij dat dit er dit jaar niet van komt, gezien zijn activiteiten in Hulshorst.

Het podium in het dorpshuis in Hulshorst leent zich prima voor toneelvoorstellingen en concerten, dat is recent bewezen. Booms vrouw wil een stripverhaal bewerken tot een toneelstuk dat dan in De Wieken kan worden uitgevoerd.

Daarnaast is voor hem het horeca deel van het dorpshuis interessant. “Ik wil mensen een hapje en een drankje aanbieden. Dat geldt voor mensen die aan activiteiten deelnemen, maar ook voor inwoners van Hulshorst en passanten. Ik zie dat daaraan behoefte is. Mensen komen nu al aan, terwijl we nog niet open zijn.”

In zijn hoofd heeft Erik Boom al de nodige plannen voor activiteiten. Zoals een pubquiz en muziekbingo, maar ook wil hij weer darten aanbieden. “Ik denk dat daaraan wel behoefte is, dus ik hang een aantal borden neer.”

Tijdens de opening die op 11 mei om 13.00 uur plaatsvindt, wil hij de activiteitenkalender bekend maken. Daarop staan ook activiteiten die hij samen met de buurtvereniging Hulshorst wil oppakken. ‘Daarnaast sta ik er voor open activiteiten die mensen willen ondernemen te faciliteren. Ik heb al gehoord dat er plannen zijn voor een repaircafé en voor een knutselclub.” Zelf wil hij de eerste zaterdag van juni een soort rommelmarkt houden. Daar biedt hij onder meer boeken en decoratiespullen aan die hij in het dorpshuis heeft gevonden en waarmee hij niets wil doen. Dat geldt ook voor de medailles waarvan hij alleen de mooiste een plek in het dorpshuis wil geven.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie