Harmonie Nunspeet door de Dorpsstraat
Harmonie Nunspeet door de Dorpsstraat Nunspeet uit de Kunst

Opening Eibertjesdag door onze kampioen: Harmonie Nunspeet

6 mei 2024 om 12:08 Activiteiten

Traditiegetrouw begint Eibertjesdag met een tocht door Nunspeet door alle klederdrachtgroepen. Deze optocht wordt sinds jaar en dag voorgegaan door het orkest van Harmonie Nunspeet, die dit jaar 115 jaar bestaat. Het orkest en de drumband marcheren samen voor de klederdrachtgroepen uit, waardoor de stoet aandacht trekt en de deelnemers van de optocht in de maat lopen. 

Harmonie Nunspeet is in 1909 opgericht, omdat er een koningskind geboren zou worden. “Ook de bekende Nunspeter Jos Lussenburg, die we vooral kennen van zijn prachtige schilderijen, heeft als dirigent en muziekleraar een belangrijke rol gespeeld voor Harmonie Nunspeet”, vertelt Yvonne Kruithof van Nunspeet uit de Kunst. “De Harmonie heeft in haar bestaan vele prijzen gewonnen, waaronder in maart dit jaar de eerste prijs in de derde divisie bij de Open Nederlands Harmonie Kampioenschappen. Voorop de stoet marcheert tijdens de Eibertjesdag dus een Nederlands Kampioen!”

Naast het harmonieorkest bestaat Harmonie Nunspeet uit diverse onderdelen, waaronder de drumband en het blaaskapel ‘Nog Eentje Dan’. Ook is er binnen de Harmonie veel aandacht voor het betrekken van en opleiden van de jeugd. Want zoals Harmonie Nunspeet op haar website zet: “Bij onze vereniging draait het om drie dingen: jezelf muzikaal ontwikkelen, samen mooie muziek maken en vooral veel plezier hebben. Van muziek kan iedereen genieten en dat willen wij dan ook in de toekomst blijven doen. Daarom investeren wij in de jeugd. Muziek maken is heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast zijn zij de toekomst van onze vereniging.”

Vrijdag 10 mei start om 10.00 uur de rondgang vanaf het Whemeplein in Nunspeet, deze zal vervolgens gaan door de Dominee de Bouterlaan, Dominee Martiniuslaan, Brinkersweg, Laan, Dorpsstraat, Bergakkerweg, Driestweg, Stationslaan, Dorpsstraat, Marktstraat om uit te komen op het Marktplein, waar de optredens zullen beginnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie