Afbeelding

Column Arnold Bergmans: Lente op de Veluwe

17 maart 2024 om 12:00 Column

Terwijl de laatste dagen van maart de Veluwe vullen, ontwaakt de natuur uit haar winterdromen. De bomen ontvouwen hun knoppen, terwijl de bloemen hun kleurrijke gezichten tonen aan de zon. Het is alsof de hele regio een diepe ademhaling neemt na de lange, koude maanden.

Langs kronkelende paden en door beboste gebieden, fluisteren de lentebriesjes verhalen van hernieuwing en hoop. Vogels zingen hun vrolijkste liedjes, als een symfonie die de aankomst van het nieuwe seizoen aankondigt. Het lijkt alsof de wereld tot leven komt na een lange winterslaap.

In de dorpen en steden van de Veluwe gonst het van activiteit. Lokale markten bruisen van energie, gevuld met kraampjes die de oogst van het seizoen presenteren. Mensen verzamelen zich op terrassen, genietend van de eerste zonnestralen op hun gezicht. Kinderen rennen door de straten, enthousiast over de belofte van avonturen in de buitenlucht.

De bossen en heidevelden veranderen langzaam van kleur, van het sombere grijs van de winter naar het levendige groen van de lente. Wandelaars en fietsers trekken eropuit, hun harten vol verwachting voor wat komen gaat. Elk pad lijkt een nieuw hoofdstuk te openen in het boek van de Veluwse natuur, vol verrassingen en ontdekkingen.

Op de boerderijen van de Veluwe is er bedrijvigheid alom. De lammetjes dartelen vrolijk rond in de weilanden, terwijl de bloesems op de fruitbomen een belofte van overvloed dragen. Boeren en tuinders kijken uit naar een vruchtbaar seizoen, waarin ze de vruchten van hun arbeid zullen plukken.

Maar de ware schoonheid van de lente op de Veluwe ligt niet alleen in haar landschappen en activiteiten. Het is ook te vinden in de harten van de mensen die hier wonen. De vriendelijkheid en gastvrijheid van de Veluwenaren schijnen helderder dan ooit tevoren, verwelkomend als de eerste zonnestralen na een lange winter.

Dus laat ons samen de komst van de lente op de Veluwe vieren, een tijd van vernieuwing, verwachting en vreugde. Laten we de natuur omarmen en genieten van de wonderen die zij te bieden heeft. Want op de Veluwe is de lente niet zomaar een seizoen - het is een viering van het leven zelf.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie