Gerben Pluim zit voor het eerst in de gemeenteraad en werd na een paar weken al gelijk voorzitter van de fractie van de CU.
Gerben Pluim zit voor het eerst in de gemeenteraad en werd na een paar weken al gelijk voorzitter van de fractie van de CU. Dick Baas
In gesprek met nieuwe raadsleden

Gerben Pluim: ‘Meer debatteren in raadszaal’

25 juli 2022 om 13:59 Politiek

NUNSPEET De Nunspeetse gemeenteraad heeft vijf nieuwe raadsleden en twee nieuwe burgerraadsleden. Wie zijn dat en waarom willen zij een bijdrage leveren aan de Nunspeetse politiek? Deze week een gesprek met Gerben Pluim, 44 jaar en fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Hij had er niet op gerekend, maar aan het begin van deze raadsperiode was Gerben Pluim niet alleen een nieuw lid van de fractie van de ChristenUnie maar na een aantal weken fractie ook voorzitter. Dat was een gevolg van het feit, dat fractievoorzitter Jennifer Elskamp wethouder werd. 

ELSPEET Gerben Pluim komt uit Elspeet. Pluim is een bekende naam in Vierhouten en Elspeet. Dus is de vraag: ,,Van wie bin ie d’r ene?” Antwoord is helder: ,,Van Bertus Pluim en Alie Zeevat.” Wonen nog steeds in Elspeet. Gerben heeft een oudere zus die in Goes woont en een jongere zus in Nunspeet. Gerben woont zelf in Nunspeet, zijn vrouw komt uit Nunspeet. Ze wonen er met plezier met hun twee zonen van 14 en 12 en een dochter van 9.

De naam Pluim is in de raad bekend. Ans Pluim-Schaap is raadslid voor Gemeentebelang. Familie? Gerben: ,,Jan Pluim, de echtgenoot van Ans is een neef van mijn vader.” 

BEROEP Gerben ging naar de Boazschool, Jacobus Fruytier in Apeldoorn en studeerde sociaal-juridische dienstverlening in Utrecht. Zijn banen liggen vooral op het terrein van het sociaal domein. ,,Een bijdrage leveren voor mensen die wat lastiger kunnen meekomen in deze samenleving, spreekt mij van jongs af aan al aan. Daar wil ik me in de raad voor inzetten.” Sinds augustus 2020 is hij werkzaam als strategisch bestuursadviseur/regisseur, onder meer voor sociaal domein en dienstverlening, bij de gemeente Ermelo. Daarvoor werkte hij onder meer bij de gemeente Veenendaal en adviesbureau BMC. 

Nu de politiek. De CU was een aantal jaren geleden een bewuste keuze. Hij voelt zich er thuis. Gerben is heel stellig: ,,Het raadsakkoord gaat werken, maar we moeten wel zorgen dat we elkaar scherp houden in het debat in de raadszaal.”

Dick Baas

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie