De gemeente heeft grond aan de Bovenweg nodig voor ontsluiting 't Hul Noord.
De gemeente heeft grond aan de Bovenweg nodig voor ontsluiting 't Hul Noord. Wijnand Kooijmans

Wethouder Groothuis snapt vragen niet uit raad rond oud besluit van raad

17 juni 2023 om 07:34 Politiek

Wethouder Jaap Groothuis snapt de vragen niet die bij enkele fracties in de raad leven rond de bouw van een extra woning door de eigenaar van een perceel aan de Veelhorsterweg. Het is volgens hem de uitwerking van een plan waarmee de raad tijdens een besloten vergadering al in een eerder stadium heeft ingestemd. 

Wijnand Kooijmans

De woning dient als compensatie voor de verkoop van een stuk grond aan de Bovenweg die is benodigd voor de ontsluiting van de toekomstige woonwijk ’t Hul Noord. Deze deal heeft inmiddels geleid tot grote verontwaardiging van andere bewoners van de Veelhorsterweg. Zij hekelen de transactie en vinden dat er sprake is van een cadeau van de gemeente Nunspeet. Waardoor een gedeelte van een agrarisch weiland ineens in waarde stijgt van honderdduizend euro naar een hal miljoen euro en er zo maar een huis extra bij komt in het buitengebied van Nunspeet.

Hans Goes en Gert Wiggelinkhuijssen zeggen altijd op open en eerlijke wijze geprobeerd te hebben het plan tegen te houden omdat dit in strijd is met alle regels voor het buitengebied. “De wethouder blijft echter spelletjes spelen”, zo verwijten zij Jaap Groothuis. “Onze dossiers bevatten veel bewijzen van het zeer bewust dubieus handelen van de wethouder en het college van burgemeester en wethouders.”

In de commissie kwamen de vragen vooral van Arie Harteveld (ChristenUnie). Voor hem is het belangrijk dat het gelijkheidsbeginsel wordt gehanteerd. Onder meer speelt mee dat het plan niet geheel voldoet aan het functieveranderingsbeleid. Het oorspronkelijke agrarische bedrijf is namelijk al meer dan zes jaar geleden gestopt. Ook zijn de destijds aanwezige stallen en gebouwen inmiddels al gesloopt. Groothuis noemt het bijzonder dat een besluit waarvoor hij destijds nog net geen applaus en bloemen kreeg nu ineens vraagtekens oproept. 

Overigens mag hij wel rekenen op de steun van een flinke meerderheid van de commissie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie