Organisatoren Hester Vos (communicatie Veluvine), Tessa van Zanten (stagiaire Veluvine) en Harriët Vijsma (Die ene dag) met De Jurk van …… (Foto Dick Baas)
Organisatoren Hester Vos (communicatie Veluvine), Tessa van Zanten (stagiaire Veluvine) en Harriët Vijsma (Die ene dag) met De Jurk van …… (Foto Dick Baas)

Trouwbeurs in Veluvine: inspiratie voor ‘Die ene dag’

29 maart 2017 om 08:16 Algemeen

NUNSPEET - “Ik geloof in het huwelijk”. Harriët Vijsma is daar heel stellig in. Ze is zelf al 25 jaar getrouwd. En ze is ook trouwambtenaar van de gemeente Nunspeet. Ze wil graag van de ceremonie een feest maken. Om aanstaande bruidsparen inspiratie te laten opdoen heeft zij met Veluvine op zaterdag 1 april een Trouwbeurs georganiseerd.

Het idee ontstond in een gesprek tussen Veluvinedirecteur Hannelore Bosch en Harriet Vijsma. In Veluvine worden seniorenbeurzen georganiseerd. Een Trouwbeurs is weer eens wat anders. Het idee sloeg aan en er zijn op de beurs tussen 11.00 en 15.00 uur zo’n 24 stands te bezoeken. Gratis entree en leuke winacties. Een magazine over de Trouwbeurs Veluvine onder de titel ‘Die ene dag’ is huis-aan-huis verspreid en ligt ook in Veluvine om mee te nemen.

Harriët Vijsma mag als beëdigd trouwambtenaar een bruidspaar in iedere willekeurige gemeente trouwen. Dat doet ze dan ook. Ze voltrekt zo’n veertig tot vijftig huwelijken per jaar. Het kost haar veel voorbereiding. Ze wil graag weten wat de wensen zijn en probeert dan die persoonlijk wensen in te vullen. Harriët zingt ook en kan samen met gitarist Tino Duchateau een muzikale invulling geven. Voor al die activiteiten heeft zij een eigen bedrijfje. De naam is niet zo moeilijk: ‘Die ene dag’.

Tijdens de Trouwbeurs wordt ook een huwelijk wordt nagespeeld met een echte buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand om aanstaande bruidsparen zo een indruk te geven hoe dat precies gaat. Hoe laat dat precies is, is te vinden op de Facebookpagina Trouwbeurs Die Ene Dag.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie