Van het nieuwe pannaveld wordt druk gebruik gemaakt. Foto: Dick van der Veen
Van het nieuwe pannaveld wordt druk gebruik gemaakt. Foto: Dick van der Veen Dick van der Veen

Mixed Hockeyclub Nunspeet groeit

6 september 2022 om 09:57 Algemeen

Mixed Hockeyclub Nunspeet is sterk uit de coronaperiode gekomen. Een nieuw bestuur zag kans om het sterk teruggelopen ledental van 85 naar 150 op te krikken en er is een nieuw pannaveld. Voor het eerst sinds 25 jaar is er ook weer een damesteam in de bondscompetitie.

De vereniging wil verder groeien, zo horen we van voorzitter Mark Bonenkamp en Alieke Beukers (pr). “We willen doorgroeien naar 250 leden. Daar wringt de schoen. Als enige vereniging in de regio spelen we op een zandkunstgrasveld. We zitten te springen om een waterkunstgrasveld. Daarover zijn we met de gemeente in gesprek. Met slechts één veld dient zich hier een probleem aan. Voor dat extra veld moet ons ledental toenemen. Al die leden moeten kunnen spelen. Wanneer het aantal teams boven een bepaalde grens groeit, volgt heft de hockeybond het waarschuwende vingertje. Hier zit dus een stuk discrepantie.”

Bonenkamp werd bij de oprichting in 1982 als 11-jarig jongetje lid. “Ik heb nog aan de Schoolweg gespeeld. Ik ben in de voetsporen van mijn vader getreden. Hij was ook voorzitter. Het was de tijd dat er geen kunstgras bestond en de graspollen je om de oren vlogen. Aan het einde van het seizoen werden trekkertrekwedstrijden gehouden en er stond een kermis. De velden moesten glad getrokken worden en ingezaaid voor het nieuwe seizoen. Met oud en nieuw werden oliebollen gebakken om de kas te spekken. Jeugdleden kregen een spaarpot met vijf gulden en daaraan gekoppeld de vraag om klusjes te doen om zo de spaarpot te vullen.”

De vereniging heeft materialen als sticks en scheenbeschermers aangeschaft om kinderen van hockey te laten proeven. Ze hoeven dan niet naast hun sporttenue hoge kosten te maken, wat een barrière vormt. Het blijkt een succes. In de eerste week na de zomervakantie gelijk drie nieuwe jeugdleden. De vereniging telt tien teams. De dames terug in de bondscompetitie. Ze moeten wel pittige reizen maken naar onder meer Harlingen, Sneek, Groningen, Hoogeveen, Meppel en Lelystad.

Ook is de club voortvarend geweest in het samenstellen van mixed teams. Het tekort aan jongens kon zo worden gecompenseerd. Een omgekeerde beweging als die bij de voetbalsport waar juist meisjes heel lang instroomden bij de jongens.

Met Hockey Direct is een nieuwe hoofdsponsor binnengehaald. “Die steekt ons in een fonkelnieuw tenue. De clubkleuren worden omgedraaid. We speelden tot nu toe in een blauw shirt met een zwarte broek. Dat wordt nu een zwart shirt met een blauwe broek. De bond is daar blij mee want er zijn nogal wat verenigingen die net als wij in een blauw shirt en een zwarte broek aantreden, zoals Dronten, Zwolle en Dalfsen.”

De vereniging wil van onderuit groeien, toegankelijk zijn en bijdragen aan een gezonde samenleving. En dat voor iedereen in Nunspeet en omstreken. Ga voor meer informatie naar: info@hockeyclubnunspeet.nl. 

Dick van der Veen

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie