Bram van de Worp, maker van de 2-4. Foto: Erik de Weerd

Nunspeet wint in en tegen Epe met 2-4

6 november 2023 om 09:18 Algemeen

Tweedeklasser Nunspeet heeft de uitwedstrijd in en tegen Epe gewonnen. Na negentig minuten stond er 2-4 op het scorebord van het kletsnatte sportpark. Nuttige punten gingen daarmee in de tas mee naar sportpark De Wiltsangh.

Epe is net als Nunspeet vorig seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse en streeft ook naar directe promotie. Nunspeet startte sterk. Wellicht lering getrokken uit de wedstrijden waarin het team telkens in de achtervolging moest, werden duels fel aangegaan en meestal winnend afgesloten. Het duurde dan ook niet lang voordat het eerste doelpunt voor het team van trainer Werner Pluim op het scorebord gezet kon worden.

Aanvaller Dean van Ooijen speelde op de achterlijn verschillende verdedigers én de keeper van Epe uit en scoorde beheerst de 0-1.Binnen het half uur was het Hermen Dam die met een verwoestende uithaal van ver buiten het strafschop gebied Nunspeet naar een ruime 0-2 voorsprong wist te schieten.

De thuisploeg wist zich aanvallend ook verschillende keren te laten zien, maar de kansen werden gemist door naast het doel van Jardi Niebeek te schieten of door de goede reddingen van de keeper onschadelijk gemaakt. Op slag van rust was het Marnix Tissingh die de beslissende 0-3 op zijn schoen had liggen, maar deze kans werd gemist. De routinier van Nunspeet begint na maanden van blessureleed weer steeds beter zijn draai te vinden in het elftal van Werner Pluim.

De thuisploeg begon vol enthousiasme aan de tweede helft wat al snel leidde tot de aansluiting. Een corner werd niet goed weggewerkt en in tweede instantie alsnog binnen gekopt (1-2). Hierna volgden een aantal hachelijke momenten voor het doel van keeper Jardi Niebeek, maar in de 70e minuut leek het erop dat routinier Marnix Tissingh de overwinning veilig stelde met een geplaatst afstandsschot in de kruising. De speler van Nunspeet zag dat de keeper iets te ver uit zijn doel stond en scoorde.

Toch was het Epe dat in de 85e minuut de spanning terug wist te brengen. Ook hier een schitterend afstandsschot van ver buiten het strafschopgebied en Jardi Niebeek was kansloos.

De thuisploeg drong aan, maar het was Bram van de Worp die wist te scoren uit een snelle uitbraak: 2-4. Zaterdag ontvangt Nunspeet het ambitieuze AGOVV uit Apeldoorn op sportpark De Wiltsangh. Aanvang 14.45 uur.