Groene Kruispunt
Groene Kruispunt J.M. Fondse

Fiets mee met de KNNV naar Groene Kruispunt en Delta Schuitenbeek, zaterdag 16 september 2023

11 september 2023 om 07:11 Algemeen Ingezonden

HARDERWIJK/ERMELO. De natuurvereniging voor Harderwijk, Ermelo en omgeving, de KNNV, organiseert zaterdag 16 september een fietsexcursie naar het Groene Kruispunt en de Delta Schuitenbeek (Veluwe aan Zee). 

We fietsen langs de rietlanden van het Nuldernauw , bezoeken de nieuwe vogelhut “Groene Kruispunt” en gaan daarna langs de “Delta” van de Schuitenbeek.

Het Groene Kruispunt is een recent ingericht oevergebied van het Nuldernauw met in het rietland een vogelkijkhut. Vanuit deze mooie hut zijn altijd wel rietvogels (rietgors, rietzanger e.d.) te horen en soms te zien. Ook de vogeltrek (zwaluwen en spreeuwen) zal waar te nemen zijn. Voorbij Nulde volgen we het fietspad over de zeedijk langs de Delta Schuitenbeek. Dit gebied is na de aanleg (2001) geïnventariseerd op broedvogels (80! soorten) en het is ook in de herfst en winter interessant voor vogelaars. Het beoogde rietmoeras is er door allerlei oorzaken niet gekomen, maar ondanks dat is het een zeer vogelrijk gebied. Om twaalf uur  stoppen we de excursie en fietsen dezelfde weg terug.

Vertrek met fiets VVV Ermelo 9.00 uur, Natuurtuin Harderwijk (bij fietsbrug over A28) 9.30 uur

De excursie gaat alleen door bij redelijk goed weer en duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Vooraf aanmelden via https://noordwestveluwe.knnv.nl/agenda 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie