Het Groene Kruispunt.
Het Groene Kruispunt. J.M. Fondse

Fiets mee met KNNV naar Groene Kruispunt en Delta Schuitenbeek

11 september 2023 om 18:00 Algemeen

De natuurvereniging voor Harderwijk, Ermelo en omgeving, de KNNV, organiseert zaterdag 16 september een fietsexcursie naar het Groene Kruispunt en de Delta Schuitenbeek (Veluwe aan Zee). 

Het Groene Kruispunt is een recent ingericht oevergebied van het Nuldernauw met in het rietland een vogelkijkhut. Vanuit deze hut zijn altijd rietvogels, zoals rietgors en rietzanger, te horen en soms te zien. Ook de vogeltrek van zwaluwen en spreeuwen zal waar te nemen zijn.

Voorbij Nulde wordt er gefietst over de zeedijk langs de Delta Schuitenbeek. Dit gebied is na de aanleg in 2001 geïnventariseerd op 80 soorten broedvogels en het is ook in de herfst en winter interessant voor vogelaars.

Het beoogde rietmoeras is er door allerlei oorzaken niet gekomen, maar ondanks dat is het een vogelrijk gebied. Om twaalf uur stopt de excursie en wordt dezelfde weg terug gefietst.

Vertrek met fiets is vanaf VVV Ermelo om 9.00 uur en bij Natuurtuin Harderwijk, bij de fietsbrug over de A28, om 9.30 uur. De excursie gaat alleen door bij redelijk goed weer en duurt tot ongeveer 12.30 uur.

Vooraf aanmelden kan via de website: noordwestveluwe.knnv.nl/agenda.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie