Nunspeet aanvaller Asse Visscher
Nunspeet aanvaller Asse Visscher Erik de Weerd

Nunspeet verslaat op eigen veld SVI met 2-0

26 november 2023 om 17:03 Algemeen

Nunspeet heeft op eigen veld gewonnen van SIV. Na negentig minuten voetballen stond er 2-0 op het scorebord.

Na de ongelukkige nederlaag tegen WVF, een week eerder, waren het de gasten uit Zwolle die Nunspeet aan het begin van het seizoen nog uit het bekertoernooi kegelden. Nunspeet wilde dus revanche. Dat moest dan gebeuren zonder de geschorste Fabian Zoet, terwijl Karim Mulder en Marnix Tissingh eveneens niet in het basiselftal stonden. Hierdoor keerde Max Jansen weer terug in het basiselftal van trainer Werner Pluim.

Nunspeet startte sterk en gaf SVI geen enkele kans in het eerste deel van de wedstrijd. Het wachten was dan ook op de openingstreffer. Zo was het al in de 2e minuut bijna raak. Een goed opgezette aanval over links kwam over verschillende schijven bij Adi Draganovic terecht. Zijn geplaatste schot verdween centimeters naast de kruising. Tien minuten later werd er binnen de 16 meter een overtreding begaan op een Nunspeet-aanvaller. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip, waarna Max Jansen dit buiten kansje in tweede instantie wist te verzilveren (1-0).

Een paar minuten later was het de opnieuw sterk spelende Jonathan van’t Hof die Nunspeet met een schitterende uithaal op 2-0 leek te schieten, maar de SVI keeper wist de bal met een uiterste krachtinspanning uit de kruising te tikken. Door het uitblijven van de 2-0 bleven de gasten geloven in een goed resultaat en het laatste kwartier was dan ook voor SVI. Verschillende keren werden met hoge voorzetten de lange voorwaartsen van SVI gezocht, maar telkens was het de opnieuw uitstekend kepende Jardi Niebeek die de nul wist te houden.

In de tweede helft pakte Nunspeet het initiatief vanaf de aftrap weer op. Zo was het de snelle Emiel Goud die de bevrijdende 2-0 leek te scoren, maar zijn doelpunt werd geannuleerd na een vermeende overtreding op de middenlijn. Vijf Minuten later was het opnieuw aanvaller Jonathan van ’t Hof die dicht bij de 2-0 was, maar opnieuw wist de SVI keeper redding te brengen en hierdoor de spanning in de wedstrijd te houden.

Twintig minuten voor tijd was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een scherp genomen hoekschop werd keihard binnen gekopt door Hermen Dam. Nunspeet kreeg hierna nog verschillende kansen op de 3-0, maar de eindstand was inmiddels bereikt en met een 2-0 overwinning behoudt Nunspeet aansluiting bij de top 5.

Komende zaterdag gaat Nunspeet op bezoek bij DOS Kampen. Dit is zonder Emiel Goud die in blessuretijd tegen een onnodige rode kaart opliep.