Een nederlaag voor Nunspeet. Foto: Erik de Weerd

Nunspeet verliest opnieuw uitwedstrijd

15 oktober 2023 om 18:54 Algemeen

Tweedeklasser Nunspeet heeft een 3-2 nederlaag geleden bij ZZVV in Zuidwolde. Inmiddels lijkt er sprake van een ‘uit-complex’ na nederlagen bij respectievelijk SVI (4-2), Nieuwleusen (4-0) en Unicum (4-2).

De eerste tien minuten leek er niets aan te hand voor de formatie van hoofdtrainer Werner Pluim. Zo waren er mogelijkheden voor Emiel Goud en Dean van Ooijen. Uit de counter was de thuisploeg minstens zo gevaarlijk. Het leverde in de eerste helft een hattrick op voor Paul Bos.

Vlak voor rust deed Dean van Ooijen namens de bezoekers wat tegen. In de tweede helft een aanvallend Nunspeet dat voortdurend de aanval zocht om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te scoren. Kansen hierop waren er zeker, vooral Tariko de Visser was meerdere keren dichtbij de 3-2. Zo schoot hij een keer op de paal. Na ruim een uur spelen kregen de gasten een strafschop, maar die werd gemist. Vijf minuten voor tijd alsnog de tweede Nunspeetse treffer en wel via Jonathan van ‘t Hof. Daar bleef het echter bij.

Komende zaterdag heeft Nunspeet geen competitieverplichtingen. Een week later op 28 oktober wacht de derby tegen Hatto-Heim op sportpark De Wiltsangh. Het duel begint om 14.45 uur.