Vv Hulshorst krijgt een vierde veld. Foto: Wijnand Kooijmans
Vv Hulshorst krijgt een vierde veld. Foto: Wijnand Kooijmans Wijnand Kooijmans

Haast met rotonde Hulshorst, vv Hulshorst krijgt vierde veld

7 januari 2024 om 06:45 Algemeen

Alle partijen in de Nunspeetse raad willen dat haast wordt gemaakt met een onderzoek naar de aanleg van een rotonde op de kruising van de Harderwijkerweg met de Brandsweg en de Bredeweg. Dat moet de veiligheid vergroten voor met name de bezoekers van de manege de Bullen Enk en sportpark De Eendracht. Ook moet de buitenbak bij de manege snel worden gerealiseerd alsmede de extra parkeergelegenheid.

Wijnand Kooijmans

Door de raad wordt ingestemd met de aanleg van een vierde natuurgrasveld door de voetbalvereniging Hulshorst. Door de meeste partijen wordt wel gevraagd of ook de gewenste verlichting bij het vierde veld kan worden gerealiseerd omdat de noodzaak daarvan wordt ingezien.

Er wordt niet ingegaan op de uitgesproken wens door voorzitter Herman Klaassen van de voetbalvereniging Hulshorst ook het kunstgrasveld te mogen behouden. Dit gezien de groei van het aantal leden, onder meer door de realisering van woningbouw op het terrein van de voormalige Kijktuinen.

Er bestaat veel respect voor de wijze waarop Klaassen zijn pleidooi hield. Maar men vindt dat de voetbalvereniging eerder de keuze heeft gemaakt te kiezen voor een vierde natuurgrasveld en aan die uitspraak wil de raad zich nu houden. Onder meer al vanwege de financiën.

Overigens moet het kunstgrasveld nog wel een keertje extra onderhoud krijgen. De benodigde onderzoeken naar het vierde natuurgrasveld nemen, zo verwacht wethouder Mark van de Bunte, nog wel zes tot tien maanden in beslag. Dat maakt dat het extra veld niet voor het seizoen 2024-2025 naar verwachting in gebruik kan worden genomen.

Ten aanzien van de verlichting geldt dat de wethouder hiervoor zijn uiterste best wil doen. Maar één van de obstakels is dat het veld dicht bij het Gelders Natuurnetwerk komt te liggen. Daar is verlichting niet toegestaan.

Er komt ook onderzoek naar de komst van een gecombineerde skeeler en ijsbaan. Wat de SGP betreft is zo’n onderzoek niet nodig. De aanleg van zo’n baan wordt op dit moment helemaal niet nodig gevonden. Door vooral het CDA Lokaal wordt er op gehamerd dat de ijsclub Hulshorst duidelijkheid moet worden gegeven dat voor de aanleg van de baan een flinke eigen inzet nodig is naast de financiële middelen uit de clubkas. Dit omdat Karel van Bronswijk aanneemt dat ook uit andere kernen een aanvraag voor een dergelijke baan valt te verwachten. Al benadrukt hij Hulshorst een dergelijke baan te gunnen.

Ans Pluim (Gemeentebelang) vindt de komst van de baan wel belangrijk voor de leefbaarheid van de kern Hulshorst. Ook speelt mee, zoals ook wordt benadrukt door wethouder Van de Bunte, dat de baan voor meerdere doeleinden kan worden gebruikt. Bijvoorbeeld atletiek onderdelen maar ook gewoon als speelgelegenheid voor kinderen.

Duidelijk wordt wel dat meerdere partijen inzet vragen van de ijsclub als het gaat om de komst van de gewenste baan die moet dienen als vervanging van de huidige ijsbaan en moet zorgen dat er sneller kan worden geschaatst bij vorst. Voor 2026 is de baan niet aan de orde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie