Foto: Liquid Soul Photography
Foto: Liquid Soul Photography Liquid Soul Photography

Michiel Borstlap in Veluvine Nunspeet

19 april 2024 om 10:43

Michiel Borstlap met band brengt een ode aan de Amerikaanse bandleider en jazzpianist Herbie Hancock op donderdag 25 april in Veluvine.


Net als Hancock is ook Michiel steeds op zoek naar die verrassende volgende stap in zijn artistieke ontwikkeling. Na een aantal intieme en kwetsbare soloprojecten ging het weer kriebelen: Michiel gaat weer met een eigen band werken, bestaande uit Glenn Gaddum junior, Yoràn Vroom en Jerôme Hol.


Michiel heeft een carrière opgebouwd als solist van het Radio Filharmonisch orkest en het Metropool orkest. Met zijn werken won hij diverse prijzen over de gehele wereld en bracht hij, naast zijn vele samenwerkingen met onder andere Herbie Hancock zelf, acht solo-piano-albums uit. Met wortels in de traditie van de jazz, een eigen opvatting over fusion, pop/rock georiënteerde muziek en impressionisme, onder meer met de prachtige oude piano waarmee het allemaal begon, is hij een unieke pianist. Nu hij zelf een gevestigde naam is, eert Michiel deze avond de man die hem vaak de weg mocht wijzen.

Afbeelding