Winst voor Hulshorst.
Winst voor Hulshorst. NWVfoto.nl

Zilveren Schoenen: Knappe winst voor Hulshorst

5 februari 2024 om 14:35 Voetbal

Na de resultaten in het weekend is het razend spannend in het regionale gevecht om de Zilveren Schoenen van Miekes Sieraderie in de wekelijkse column van deze krant. Aanvallend is WHC op gelijke hoogte gekomen met Noord Veluwe Boys. Dat kreeg bij de hervatting van de competitie een flink pak rammel van Vroomshoopse Boys. WHC echter hield een spijkerhard Hulzense Boys van zich af en heeft nu alleen nog DZC als belager op acht punten achterstand. De rest is voorlopig ver uit de buurt. 

Dick van der Veen

Aanvallend is ook DSV’61 nu in de markt na de zoveelste knappe prestatie: winst op koploper Ulu Spor, waardoor het nu zelf de leiding heeft genomen. ’t Harde verraste met een forse overwinning op Dieze West waar het een achterstand met twee doelpunten ongedaan maakte. Petje af ook voor Hulshorst dat in de rechtstreekse confrontatie met de grootste concurrent Veluwse Boys aan het langste eind trok.

Ook OWIOS deed goede zaken. Voor Elspeet is de remise tegen Lelystad misschien de opmaat naar meer. 

Bij de topschutters vond Patrick Visser namens Doornspijk twee keer het net en hij is Ronald Winter nu tot op één doelpunt genaderd. Al met al over de gehele linie maken onze ploegen deze competitie een veel betere indruk dan vorig seizoen. Vooral aanvallend komt dat tot uiting. Vorig seizoen hadden we een dieptepunt met een topscorer die er vijftien inlegde. Daar zijn Winter en Visser nu al ruimschoots aan toe met bijna de gehele tweede helft nog voor de boeg. Voor het komend weekend alleen bekervoetbal en een enkele inhaalwedstrijd.        

AANVALLEND: 

1.WHC en Noord Veluwe Boys 34 doelpunten, 3.DSV61 33, 4.Hulshorst 32, 5.Nunspeet, OWIOS en ’t Harde 27, 8,ESC 22, 9.VSCO61 21, 10.Elspeet 9

VERDEDIGEND: 

1.Hulshorst 6 tegentreffers, 2. WHC 7, 3.DSV 61 17, 4.OWIOS 19, 5.Nunspeet 21, 6.ESC en Noord Veluwe Boys 23, 8.’t Harde 24, 9, VSCO 61 26, 10.Elspeet 30

TOPSCORERS:

1.Ronald Winter 16 goals, 2.Patrick Visser (DSV61) 15, 3.Brandon Akolade3 (Hulshorst) en Cornell Balk (OWIOS) 8, 5. Jelle Post (WHC), Timothy de Haan (Hulshorst) en Max Lamberink (ESC) 7.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie