Blijdschap bij vv Hulshorst.
Blijdschap bij vv Hulshorst. @Willemien van Duinen

Hulshorst verslaat Zuid Arnhem

26 februari 2024 om 10:48 Voetbal

Hulshorst heeft de uitwedstrijd tegen Zuid Arnhem gewonnen. Uiteindelijk stond er 2-4 op het scorebord en daarmee blijven de bezoekers lijstaanvoerder in de 5e klasse B.

Vooraf werd de wedstrijd tussen Zuid Arnhem en Hulshorst bestempeld als sleutelwedstrijd. Het ging tenslotte om de nummer drie tegen de nummer één. Eerder dit seizoen waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar een doelpunt van Timothy de Haan in de 86e minuut zorgde voor een 1-0 overwinning voor de roodhemden. Vanaf de aftrap was Hulshorst echter in Arnhem de bovenliggende partij en het team is eigenlijk de gehele wedstrijd niet in gevaar geweest. Met drie treffers was Timothy de Haan de onbetwiste uitblinker.

Binnen tien minuten stond Hulshorst op voorsprong door een treffer van Timothy de Haan. Hij  speelde zich vrij en zijn schot van ongeveer twintig meter plofte met een prachtige curve in de rechter bovenhoek. Ook in de periode na de eerste treffer was het Hulshorst dat het initiatief in de wedstrijd had, zonder dat de tegenstander gevaarlijk kon worden. In de 19e minuut het tweede doelpunt van De Haan.

Enkele minuten later leek Hulshorst helemaal op rozen te zitten, maar het doelpunt van Mel Mijdema werd op aangeven van de grensrechter afgekeurd. Hulshorst werd iets slordiger en dit leidde tot de aansluitingstreffer van de gastheren uit een strafschop. Nog voor rust was het verschil weer twee door een doelpunt van Brandon Akolade.

Hulshorst begon de tweede helft slordig en kreeg uit het niets een tweede treffer te verwerken. Het was overigens voor het eerst dit seizoen dat de koploper meer dan één doelpunt tegen kreeg in een competitiewedstrijd. Waar velen dachten dat het toch nog wel eens spannend zou kunnen worden, was het wederom de uitblinkende Timothy de Haan die Hulshorst op een marge van twee doelpunten zette. De snelle buitenspeler pikte een doorgekopte bal van Jesper den Herder op en met een schot van afstand liet hij voor de derde keer de keeper van Zuid Arnhem kansloos.

Na deze treffer was het verzet bij de tegenstander gebroken en kon Hulshorst een drietal spelers brengen die hun rentree maakten na lange blessures. Sven van Olst, Bilal Belle en Eric Jansen konden eindelijk weer eens in actie komen tijdens een competitiewedstrijd. Voor de laatstgenoemde moet dit helemaal een bijzonder moment zijn geweest, want de routinier keerde terug in het veld na een periode van anderhalf jaar revalideren van een zware knieblessure. Hulshorst heeft door deze winst de ploeg uit Arnhem op zes punten achterstand gezet. Ook een andere concurrent, GVC uit Wageningen, verloor en staat daardoor op zes punten achterstand. De andere overgebleven concurrent, Veluwse Boys, zag de wedstrijd afgelast worden.

Hulshorst speelt zaterdag thuis tegen Ede/Victoria en kan bij winst, én gunstige uitslagen op andere velden, de tweede periode binnen hengelen.

Tweedeklasser Nunspeet speelde op eigen veld met 2-2 gelijk tegen Unicum uit Lelystad en vierdeklasser Elspeet ging met 2-0 onderuit bij Ulu Spor.