Afbeelding
Media-NN

Grote schuurbrand aan Jasmijnweg in Nunspeet

1 september 2022 om 08:39 Brand

NUNSPEET De brandweer van Nunspeet werd rond 02:55 uur opgeroepen voor een schuurbrand aan de Jasmijnweg in Nunspeet. 

Er werd direct opgeschaald naar een middelbrand omdat de vlammen metershoog uit de schuur kwamen. De brand was zo hevig dat de schuren van de buren ook vlam vatte. Zo is er aan de ene kant een complete serre en een trampoline deels afgebrand. 

Er was zo goed als niks meer over van de tuin van de hoofdbewoners. De schuur, die ook een keuken aanbouw had is compleet weg door de brand. Fietsen en een scootmobiel die in de schuur stonden zijn ook door de brand verwoest. De buren hebben tijdens de brand een computer uit de woning gehaald en konijntje Brownie. Brownie maakt het goed. 

De bewoners hadden zelf de brand ontdekt en belden 112. De brandweer is uiteindelijk het vuur te lijf gegaan met twee brandweerwagen en een waterwagen. 

De gealarmeerd politie had een deel van de Jasmijnweg afgesloten met lint. Dit omdat er ontploffingsgevaar was vanwege gasflessen die in de schuur stonden en omdat er onderzoek gedaan moest worden voor mogelijke sporen van brandstichting. Ook heeft de politie twee halve straten ontruimd. 

De brand is zo hevig geweest dat de oorzaak achterhalen niet meer mogelijk is. De bewoners zelf denken dat het wellicht komt door een accu van één van de elektrische fietsen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie