• Alles
  • (1)
    Religie

Vollemaanwandeling Hulshorsterzand

zaterdag 31 oktober 16:45 t/m 18:45 uur

Andries de la Lande Cremer, Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert twee keer dit najaar een vollemaanwandeling in de Leuvenumse bossen op het Hulshorsterzand, op zaterdag 31 oktober en op zondag 29 november. Wees er op tijd bij, wegens de coronamaatregelen is er beperkt plek!

Een paar keer per jaar neemt de boswachter je mee naar dit natuurgebied dat normaal gesproken niet toegankelijk is op dit tijdstip. Weids uitzicht middenin het bos, stuivend zand en een plek waar de temperatuur in de nacht wel tientallen graden kouder kan zijn dan overdag. Kijk naar de sterrenhemel en zie hoe de volle maan silhouetten van vreemd gevormde bomen projecteert op het zand. Is het bewolkt? Meestal piept de maan wel even door de wolken heen, of doet het diezelfde wolken een beetje oplichten.

In het donker zie je veel minder dan overdag, maar de volle maan onthuld meer dan je zou verwachten. Ook lijkt het wel alsof je in het donker veel meer hoort. Laat je verrassen door de geluiden van de nacht. Wegspringende reeën, wroetende zwijnen, stappende edelherten of ritselende muizen. Het stuifzand is nooit saai.

Koop van tevoren online een kaartje via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Let op: deze activiteit kan geannuleerd worden wegens slechte weersomstandigheden, bij te weinig aanmeldingen of veranderende coronamaatregelen.

Voor wie: Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.


deel deze activiteit

Locatie

Parkeerplaats Natuurmonumenten
Hulshorst
Hierderweg 19
8077sg


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden