Afbeelding
logo SBDV

Wandelen en handen uit de mouwen

zaterdag 21 oktober 2023 10:00 tot 12:30

Zaterdagochtend 21 oktober 2023 

Wandeling Noorderheide en handen uit de mouwen!

Stichting Behoud Dierenwereld Veluwe organiseert al jaar en dag leuke en leerzame excursies. Wij vinden het belangrijk om op een gezellige manier kennis te verspreiden over de natuur en daarmee bij te dragen aan het behoud ervan.

De Noorderheide, bent u er nog niet geweest of wilt u er ook nog een keer naartoe terug dan is dit uw kans. In dit gebied heeft de familie van Beuningen nadrukkelijk zijn stempel gedrukt. Tegenwoordig wordt het gebied beheerd door Staatsbosbeheer. Heide is geen eigen biotoop maar een voorloper van bos. Hoe heidegebieden ontstaan zijn, waarom ze belangrijk waren/zijn en hoe ze in stand gehouden worden is het thema dit keer van ons bezoek aan de Noorderheide. 

Onze eigen vrijwilligers ontdoen deze heide al jaren van grove den en berk. Wij zoeken tijdens deze wandeling deze groep vrijwilligers op en zullen ze korte tijd een handje helpen. Neem dus gerust uw werkhandschoenen mee op deze bijzondere wandeling.

Tijd: 10.00 uur, duur 2,5 à 3 uur.

Startlocatie: Parkeerplaatsje aan de Vierhouterweg tussen Elspeet en Vierhouten, komend vanuit Elspeet is de parkeerplaats aan de rechterkant bij de overgang van bos naar heide. Coördinaten: 52.304431427701346, 5.807485703712169

Kosten: geen

Opgeven: verplicht via excursies@sbdv.nl (let op: u krijgt altijd antwoord of u meekunt)

Gids: Marjan Oudshoorn

Locatie