Zelfvertrouwen
Zelfvertrouwen Unsplash

Workshop “Groeien in zelfvertrouwen” voor kinderen

woensdag 7 juni 2023 14:00 t/m 15:00

Zelfvertrouwen is geloven en vertrouwen dat wie jij bent goed is, jezelf accepteren, jezelf kennen, dicht bij jezelf blijven, voelen wat goed voor je is, weten wat belangrijk voor jou is en vandaaruit handelen.

Het is normaal dat je kind zich weleens onzeker voelt. Iedereen kent van zichzelf wel een situatie waarin iets nieuws op je afkomt en je je afvraagt of je dit wel kunt. Onzekerheid herken je o.a. als je bij jouw kind ziet dat hij/zij:

twijfelt over zijn of haar eigen kunnenbang is fouten te maken

in nieuwe en onbekende situaties zich onzeker voelt

bang is niet aardig gevonden te worden

lastig vindt met kritiek om te gaan

Je kind groeit in zelfvertrouwen als er ruimte is om zijn eigen ideeën vorm te geven: eigen ideeën, eigen fantasie en zelfbedachte oplossingen. Een kind heeft behoefte aan -vanuit een veilige plek, aanmoediging en zoveel mogelijk zelf mogen doen en ervaren, dit vergroot de zelfstandigheid. Als je ontdekt dat je iets kunt of dat iets je lukt na meerdere keren proberen, vergroot dit je zelfvertrouwen.

Belangrijk in het versterken van het zelfvertrouwen is aandacht te geven aan de kwaliteiten van je kind. Waar ben je goed in? Wat past bij jou en wat niet?

Tijdens deze workshop gaan we met elkaar nadenken over wie je bent met jouw specifieke kwaliteiten. Vervolgens gaan we op een creatieve, eigen manier dit vormgeven: dit ben ik en hier ben ik goed in!

Voor vragen en/of meer informatie: www.kinderpraktijkbinnenstebuiten.nl