De Weg, een hoopvol verhaal.
De Weg, een hoopvol verhaal. Chris Koolmees

250x ‘De Weg’; jubileum van een actuele muziektheater voorstelling.

donderdag 21 september 2023 19:30 tot 21:00

250x ‘De Weg’ 

Deze voorstelling is het jubileum van een verhaal over een lange weg, die begon in Oekraïne en via Centraal Azië en Israël uiteindelijk naar Nederland liep. Een verhaal dat al 250 keer werd verteld op de Nederlandse en Belgische podia; het persoonlijke migratieverhaal van Ekaterina Levental. 

In deze indrukwekkende serie voorstellingen deelde de gerenommeerde harpiste en zangeres haar ervaringen als kind in een vluchtelingengezin. Afwijzing, verlies en onmacht, gezien door de ogen van een opgroeiende tiener.

Herkenbaar 

Ekaterina speelt harp, zingt, danst en vertelt over haar joodse afkomst, en hoe die van de ene op de andere dag bepalend werd in het alledaagse leven. Over haar zoektocht naar een ander leven, zoals ze dat kende uit het theater van haar jeugd. Gedreven door een onuitputtelijke veerkracht en hoop. De Weg is een persoonlijk verhaal, en toch is haar hoop voor iedereen herkenbaar. En zo blijft dit verhaal bijzonder waardevol.


Meer info op: www.leks.nu/de-weg-jubileum/.