Afbeelding
Barry Wensink

Monumentale boom in Elspeet blijft particulier

6 december 2023 om 06:08 Achtergrond

De eigenaar van een monumentale boom in het bestemmingsplan Elspeet Noordwest krijgt een compensatievergoeding van de gemeente Nunspeet van twaalfduizend euro. Dat is vierduizend meer dan aanvankelijk was begroot.

De boom was niet opgenomen in het bestemmingsplan voor het gebied en stond ook niet vermeld op de lijst van monumentale bomen. Bij het verlenen van vergunningen is de boom ook niet in beeld gekomen waardoor het naastgelegen perceel is ontwikkeld met gevolgen voor het aanzicht en mogelijk het voortbestaan van de boom. In eerste instantie wilde het college de boom opnemen op de lijst van gemeentelijke monumentale bomen. Hierdoor zouden alle kosten ten aanzien van beheer en onderhoud voor rekening van de gemeente komen. 

De eigenaar wil de boom echter liever opgenomen zien op de particuliere lijst van monumentale bomen. Hiermee wordt hij verantwoordelijk voor beheer en onderhoud maar ook voor een eventuele kap en herplant in de toekomst. Om die reden wordt een compensatievergoeding van twaalfduizend euro gerechtvaardigd gevonden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie