Dave van de Streek met Chantal Alt (l) en Nathalie van Goor.
Dave van de Streek met Chantal Alt (l) en Nathalie van Goor. Barry Wensink

Nunspeet Huis aan Huis nu ook in buurtkasten

5 maart 2024 om 11:45 Achtergrond Tips van de redactie

Nunspeet Huis aan Huis ligt voortaan ook in tien zogenaamde buurtkasten in de gemeente Nunspeet. Het is een extra service van NEO Media, uitgever van deze krant, die met de papieren versie wekelijks zoveel mogelijk inwoners wil bereiken. “In principe bezorgen we de krant huis aan huis, maar in een tijd waarin het vinden van voldoende bezorgers lastig is, zoeken we naar extra mogelijkheden”, zegt Dave van de Streek.

Barry Wensink

Er liep al enkele weken een pilot in een tweetal buurtkasten en daaruit is gebleken dat er behoefte is aan extra afhaalpunten. “Een aantal maanden geleden las ik in onze krant een artikel over de buurtkasten van Stichting Verborgen Armoede Nunspeet. Een prachtig initiatief en dat liet me niet meer los. Die kasten staan op diverse plekken en wellicht kunnen we zo nóg meer mensen van dienst zijn.” Van de Streek zocht contact met Nathalie van Goor en Chantal Alt, de beide bestuursleden en van het één kwam het ander.

“Een goed idee”, zegt Van Goor. “Zo kunnen we elkaar versterken”, voegt Alt eraan toe. De dames zijn sinds jaar en dag als vrijwilliger actief bij Stichting Verborgen Armoede Nunspeet. Tijdens feestdagen, waaronder sinterklaas en kerst, bezorgen ze gratis producten bij mensen die het hard nodig hebben. “Het is ontzettend dankbaar werk”, meent Nathalie van Goor. Ruim een jaar geleden namen ze het initiatief voor het plaatsen van een aantal buurtkasten. Mensen die het nodig hebben, mogen er wat uithalen. Ruilen of iets in de kast zetten is ook mogelijk. “Pak wat je nodig hebt of geef wat je kan missen”, zeggen de dames.

Deze kasten zijn gevuld met voedsel in potten of blik, maar ook met luiers, maandverband en toiletpapier. De buurtkasten worden beheerd door een vrijwilliger en blijven eigendom van de stichting. In de volgende buurtkasten is voortaan ook een gratis exemplaar van deze krant af te halen. In Nunspeet aan de Treubstraat 86, Mauvekant 11, Jasmijnweg 12, Pr. Irenestraat 16, Vangstok 7, Nieuw Amsterdamweg 21 en Jan Topweg 80. In Hulshorst is dat aan de Akkerweg 36 en in Elspeet de Uddelerweg 49. In Vierhouten staat de buurtkast, met daarin onder andere een aantal exemplaren van Nunspeet Huis aan Huis, bij het Dorpshuis. Op verborgenarmoedenunspeet.nl is meer informatie te vinden over de kasten.

Uitgever Dave van de Streek: “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de bezorging van onze krant zo goed mogelijk verloopt. Verspreiding via de buurtkasten, maar ook via de andere afhaalpunten zoals gemeentehuis en diverse winkels, is geen vervanging van de bezorging, maar een extra service. De pilot laat zien dat de kranten gretig aftrek vinden.” 

Kijk voor een lijst van alle afhaalpunten hier.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie