Bewoners halen achtertuinen leeg. Foto: W. Kooijmans
Bewoners halen achtertuinen leeg. Foto: W. Kooijmans

Nieuwe straten in woonwijkWaterlanden II in Doornspijk

2 april 2024 om 06:00 Achtergrond

De drie straten in de nieuw te ontwikkelen woonwijk Waterlanden II in Doornspijk krijgen de namen Ludgerusweg, Wollegrasweg en Veenpluisweg. 

De naam verwijst naar de restanten van de Sint- Ludgeruskerk. De kerk stond oorspronkelijk ten noorden van het huidige Doornspijk. De kerk werd na zware beschadigingen door de storm van februari 1824 en een brand door blikseminslag op 128 oktober 1925 geheel afgebroken. De plek waar de kerk heeft gestaan is gemarkeerd met stenen op de plaats van de vroegere funderingen. Omringd door een kring van lindebomen. Wollegras is een ander woord voor lok, Veenpluis is een ander woord voor wollegras. Omdat alle namen in Doornspijk op weg eindigden is er voor gekozen ook deze drie namen op weg te laten eindigen.

Door het college van burgemeester en wethouders is naast de naamgeving ook een krediet van 1.146.000 euro beschikbaar gesteld voor het bouwrijp maken van het gebied. Gemeente Elburg heeft inmiddels het totale gebied in eigendom. Het bouwrijp maken wordt voor de zomer aanbesteed, zodat in het najaar direct kan worden gestart met de benodigde werkzaamheden. De aannemer die zijn grond aan de gemeente heeft verkocht, koopt voor de bouw van de woningen 21 kavels terug van de gemeente. De gemeente zelf verkoopt vijf kavels en verkoopt de kavels voor sociale huurwoningen aan Uwoon.

De gemeente verwacht uiteindelijk, indien alle gronden worden verkocht, een miljoen winst te maken op het totale project.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie