Egbert Ribberink weet al dat het AMVO-vervoer de nodige financiële aandacht zal vragen.
Egbert Ribberink weet al dat het AMVO-vervoer de nodige financiële aandacht zal vragen. Dick Baas

Nieuwe directeur voor SWN

2 november 2021 om 09:39 Achtergrond

‘Blij met brede organisatie’

NUNSPEET - De Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) heeft een nieuwe directeur. Egbert Ribberink heeft per 1 september het stokje overgenomen van Herman Klaster, die jarenlang het ‘gezicht’ is geweest van de SWN en daarvoor van de SWON (Stichting Welzijn Ouderen Nunspeet). Aan hem de taak om met medewerkers en vrijwilligers de activiteiten na corona weer op te starten en nieuwe activiteiten te ontwikkelen. 

Dick Baas

Egbert Ribberink is geen onbekende in Nunspeet. De 40-jarige woont er al drie jaar en is al ruim twee jaar voorzitter van de Stichting Present Nunspeet. Zijn grootouders hebben ook in Nunspeet gewoond. Zijn opa was emeritus predikant. Zijn Groningse schoonouders wonen al weer twaalf jaar in Hulshorst.

Egbert voelt zich Veluwnaar. Hij is in Apeldoorn geboren, in Wageningen opgeleid en na omzwervingen in Engeland en Suriname vanuit Utrecht weer terug op de Veluwe. Hij werkte sinds februari 2018 in de jeugdzorg bij de Stichting Timon als gebiedsmanager voor de Veluwe, Flevoland en IJsselland. De jeugdzorg is complex. ,,Ik heb dat goed kunnen organiseren, maar liever wil ik mij inzetten om het te voorkomen. Preventie, ondersteunen van vrijwilligers, wijken, kerken heeft meer mijn passie.”

Daarom sprak de advertentie voor directeur van de Stichting Welzijn Nunspeet hem aan. Egbert reageerde en werd benoemd. Uit een persbericht van SWN: ‘Met zijn leidinggevende ervaring in studentenwerk, vrijwilligerscoördinatie, jeugdzorg en een promotiestudie in de sociologie, gelooft het bestuur van SWN dat Egbert alles in huis heeft om het welzijnswerk in Nunspeet te leiden’.

Egbert Ribberink vindt het mooi dat SWN een brede organisatie is. Niet alleen ouderen- en jongerenwerk, maar ook volwassenenwerk. Hij heeft geen specifieke voorkeur voor ouderen of jongeren. ,,Ik geloof niet zo in het onderscheid. Het zijn verschillende doelgroepen die om een eigen dienstverlening vragen.” Met zijn leeftijd van 40 jaar staat hij daar tussenin. ,,Dat vond het bestuur wel fijn.”

Het is voor hem een uitdaging om om elke doelgroep binnen SWN een plek te geven. Het welzijnswerk verandert. ,,Dat is een proces dat al ingezet is voor ik kwam.” Het beleid van de gemeente verandert. De vraag vanuit de samenleving verandert. Voor SWN is het belangrijk te reageren op die signalen uit de samenleving.

Er zijn twee stichtingen voor welzijnswerk. Voor Ribberink is dat geen probleem. Hij is onder de indruk hoe Het Venster een aantal zaken organiseert en heeft contact met zijn collega John Hoving. Samenwerking moet lukken, denkt hij.

De eerste twee maanden zitten er op. Belangrijk was het opstarten van activiteiten. Dat gaat goed, al blijven sommige ouderen nog steeds aarzelen om aan activiteiten deel te nemen. Het nieuwe project Burenhulp is in de opstartfase. SWN wil burennetwerken versterken en met buurtcoördinatoren evenementen organiseren die buren verbinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie