Afbeelding
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten

Achtergrond

HULSHORST Zijn eerste podiumplaats op het NK in de zeer competitieve Rotax Max Junioren-klasse én een bokaal voor Driver of the day. Op zijn verjaardag nota bene. Het kon niet op voor karttalent Dion van Werven. De veertienjarige coureur uit Hulshorst keek met een tevreden gevoel terug op zijn derde plaats tijdens het raceweekeinde op circuit De Landsard in Eindhoven. 

,,Ja, ik heb een goed weekend gehad”, zei Dion rustig nadat de rijder van topteam RKT twee bekers in ontvangst had genomen. ,,Op vrijdag zagen we dat we een goede pace hadden, dus ik had het op zich wel verwacht. Ik was zeker tevreden toen ik over de finish kwam. Dit is mijn beste resultaat bij de Junioren. Mijn vader heeft goed gesleuteld. De kart was goed, de motor was goed. En ik kende de baan al goed.”


  Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Ziedaar het recept voor een topweekeinde. En dan te bedenken dat Dion feitelijk pas aan zijn eerste echt serieuze kartseizoen is begonnen. Hij deed vorig jaar namelijk al wel mee aan het NK, maar tijdens de tweede ronde op het circuit van Spa in België raakte hij betrokken bij een crash en brak daarbij zijn scheen- en kuitbeen. Hoewel hij in november zijn rentree maakte en nog een paar wedstrijden reed, was zijn seizoen in Spa feitelijk al voorbij.

Nu is alle malheur achter de rug. Hij heeft in de winter keihard getraind in de meest uiteenlopende omstandigheden. Dat zorgde ervoor dat hij dit seizoen een uitstekende snelheid laat zien. Zijn moeder had wat dat betreft afgelopen weekeinde een vooruitziende blik. Ze kwam zondagochtend met vlaai in de teamtent. Vooruit, die was natuurlijk voor zijn verjaardag, maar het raceweekeinde had tot dat moment alle aanleiding gegeven om van de zondag het een en ander te verwachten. Dion had zich snel getoond in de vrije trainingen en snelde in de kwalificatie naar een verrassend sterke tweede tijd. 

Hij is fanatiek aan zijn seizoen bezig. Dion rijdt behalve het NK ook het BNL-kampioenschap, sommige wedstrijden van het BMC-kampioenschap en de Euro Trophy. Een druk seizoen dus en zijn volgende wedstrijd wacht alweer: komend weekeinde rijdt hij de tweede ronde van de BNL. Die wordt gehouden op het circuit van Mariembourg

,,Ik heb daar mijn eerste wedstrijd gereden, op het NK 2021. Het is de enige keer dat ik er heb gereden. Het is een snel circuit met mooie bochten. Hopelijk kan ik daar weer een iets moois laten zien!”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brandweer rukt met groot materiaal uit voor bermbrand A28 bij Hulshorst 11 uur geleden
Afbeelding
Nunspeetse kickbokser Maik Mulder (27) wordt prof 12 uur geleden
Afbeelding
Van Hoofddorp naar de Veluwe: ‘Nunspeet straalt rust uit’ 12 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Tuin in lichterlaaie in Nunspeet 15 aug, 08:15
Afbeelding
Flinke bosbrand aan de Houtduiflaan 15 aug, 08:06
Afbeelding
Open bijendag in Nunspeet 12 aug, 09:00