Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Alida Bosma

Eben Haëzerschool in Elspeet doet mee aan Textiel Race

5 maart 2024 om 11:32 Activiteiten Tips van de redactie

De Textiel Race Noord-Veluwe vindt weer plaats van 18 maart tot 11 april 2024. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en de kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint een geheel verzorgde schoolreis. In de gemeente Nunspeet doet de Eben Haëzerschool in Elspeet mee. 


“De Textiel Race maakt het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk”, aldus Melanie Hagen, communicatieadviseur van gemeente Nunspeet. Inwoners die in de buurt wonen van de Eben Haëzerschool kunnen textiel gratis thuis laten ophalen. Via de website www.textielrace.nl kunnen inwoners hun textiel aanbieden om te laten ophalen. Denk bij textiel aan een oude trui, sokken, gordijnen of handdoeken. Inwoners die hun textiel online aanbieden, ontvangen kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals LABFRESH, SKOT Fashion en Loop.a Life.

Beter voor het milieu

“De Textiel Race stimuleert inwoners om oud textiel in te leveren. Door textiel op de juiste manier in te leveren, kan textiel hergebruikt worden. Dat is goed voor het milieu. Ook hoeven er hierdoor minder mensen onder slechte omstandigheden te werken. Het ingezamelde textiel komt op een correcte manier bij gerenommeerde recyclers terecht.”

Over de Textiel Race

De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief van de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Hattem in samenwerking met textielinzamelaar Climpex en Rova.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie