Dirk Jan van Dalfsen en Francisca Schippers (assistent herder).
Dirk Jan van Dalfsen en Francisca Schippers (assistent herder). Schapedrift

Schaapscheerdersfeest bij schaapskooi Ermelo weer groots gevierd

Activiteiten

ERMELO Zaterdag 4 juni kan het jaarlijkse schaapscheerdersfeest bij de schaapskooi van Ermelo eindelijk weer doorgang vinden, na drie jaar pauze. Op deze dag worden de laatste schapen geschoren of geknipt en het publiek kan daarbij van dichtbij toekijken. 

Rond het scheren van de schapen is een mooi publieksprogramma samengesteld. Kinderen kunnen herdersstokken versieren, schaapjes knutselen en zich laten schminken. Er zijn kramen met wol- hobby- en schapenproducten en de technieken van het wol spinnen, kaarden, vilten en weven wordt getoond. Imkers van de bijenvereniging geven uitleg over de bijenvolken in de bijenstal. Ook zijn er oude ambachten te zien zoals manden vlechten. ‘s Ochtends treedt Elouza Music op en ‘s middags het ensemble Vocal Miles. Er is allerlei lekkers te eten en te drinken, waaronder pannenkoeken en broodjes zalm en paling.

WINTERVACHT Elk jaar moeten er ongeveer 250 schapen geschoren worden bij de kudde van Ermelo. Dat lukt natuurlijk niet op één dag. Daarom wordt er vanaf begin mei al begonnen met het scheren. Op het schaapscheerdersfeest worden de laatste schapen kaal gemaakt. De lammeren van dit jaar worden pas volgend jaar voor het eerst geschoren. Op 4 juni kan er gekeken worden hoe de schapen een voor een worden neergelegd en worden ontdaan van hun wintervacht. 

FIETS Bezoekers zijn 4 juni welkom van 10.00 tot 16.00 uur. De entree bedraagt twee euro; vrienden van Stichting Schapedrift en kinderen tot twaalf jaar gratis. Adres: Postweg 50, alleen bereikbaar via de Drieërweg (tussen Ermelo en buurtschap Drie). Graag zoveel mogelijk met de fiets of openbaar vervoer komen. Tickets kunnen ook vooraf via de website worden gekocht. 

Meer info op schapedrift.nl.

advertentie
Afbeelding
Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten 8 uur geleden
Afbeelding
Gevarieerd leerlingenconcert door Muziekfabriek 9 uur geleden
Afbeelding
True Colors Café verwelkomt LHBTI+ gemeenschap 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex 9 uur geleden
Afbeelding
Veel minder wilde zwijnen op de Veluwe door voedselgebrek afgelopen winter 28 jun, 14:50
Afbeelding
Servicepunt Vrijwilligers onderdeel van Stichting Welzijn Nunspeet 28 jun, 14:48
Afbeelding
Peter Does neemt na 35 jaar afscheid van Harmonie Nunspeet 28 jun, 14:48