Afbeelding
Slaapidee Nunspeet

Slaapidee Nunspeet beklimt Mont Ventoux tijdens Tour du ALS

17 juni 2022 om 10:00 Activiteiten

NUNSPEET Vorige week ben ik, Marcel Vlieger van Slaapidee Nunspeet, met team Auping afgereisd om de Mont Ventoux te beklimmen voor stichting ALS tijdens Tour du ALS 2022. 

Op dinsdag ben ik in alle vroegte met het gehele team afgereisd naar Frankrijk waar wij aldaar de dinsdagavond en de woensdag konden genieten van het uitzicht op de berg die wij op donderdag 9 juni zouden gaan beklimmen.

Op donderdag was het zover, nadat om 7:00 uur in de ochtend de malloten waren vertrokken om de berg 2-3 te beklimmen, startte het om 9:00 uur voor de wandelaar. Was het om 10:30 uur de mass start voor alle deelnemers en ook ALS patiënten die één keer de berg gingen bedwingen.
Onder begeleiding van supporters langs de route, ben ik begonnen aan de klim. Langzaam maar zeker komt dat toch het besef wat een puist die Mont Ventoux is, ook wel bekend als de kale berg omdat er op de top geen vegetatie is.

Ondanks mijn traininguurtjes in Nederland was ik toch op een geven moment genoodzaakt om de beentjes aan de grond te zetten en een stuk te lopen. Ook de weersomstandigheden op de top zorgde ervoor dat we helaas niet door mochten naar de daadwerkelijk top van de berg.  Eenmaal weer terug in het dal brak er toch een groot feest los met alle deelnemers, want hoe je het went of keert er is door iedereen een prestatie geleverd.

Gezamenlijk met het gehele team Auping mochten wij een bedrag overhandigen aan Stichting ALS van 168.000 euro, wat de totale opbrengst van Tour du ALS 2022 bracht op 1,6 miljoen euro.
Het is een ervaring die ik voor de rest van mijn leven bij mij zal dragen, niet alleen het beklimmen van de berg maar ook zeker het teamgevoel en de samenhorigheid tussen alle deelnemers. Want uiteindelijk hebben wij dit allemaal voor een gezamenlijk doel gedaan.

En dat is om zoveel mogelijk geld op te halen tegen een ziekte waar tot op heden nog geen geneesmiddel voor is gevonden. Als u wilt kunt u nog doneren tot 26 juni op de site van Tour du ALS.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie