Afval inzamelen met ds. De Kok
Afval inzamelen met ds. De Kok Wijnand Kooijmans

Leerlingen uit Hulshorst in actie voor het milieu

Activiteiten

Ruim tien zakken vol afval hebben de leerlingen van het Integraal Kind Centrum Prinses Beatrixschool in Hulshorst ingezameld in het kader van de World Cleanup Day. 

Doel van deze dag is dat mensen zich inzetten voor een schoner milieu. “In de lessen hebben we hier al aandacht aan besteed”, zo zegt directeur-bestuurder Arie Petersen. “Met elkaar maken we ons hierover zorgen. Met de actie willen we er aandacht voor vragen dat we met elkaar de wereld een beetje beter moeten maken. Zorgen dat de omgeving van je school schoon is en hier geen zwerfvuil voorkomt. Als school en Hervormde kapel hebben we de handen hiervoor ineen geslagen.” 

Door de buurtvereniging Hulshorst werd gezorgd voor hesjes zodat de leerlingen veilig op pad konden. De groepjes leerlingen werden begeleid door vrijwilligers van de deelnemende organisaties. Ook werkten een stagiaire en een leerkracht mee. 

De actie werd uitgevoerd door ruim vijftig leerlingen uit de groepen zeven en acht. Later zijn kinderen uit de groepen één tot vier nog afval gaan verzamelen in de directe omgeving van de school.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 4 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 8 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00