De wandeling vanuit Nunspeet voert onder meer langs het Hulshorsterzand.
De wandeling vanuit Nunspeet voert onder meer langs het Hulshorsterzand.

Veluwse Wandeldagen staan begin februari op het programma

29 januari 2023 om 08:30 Activiteiten

De tweede editie van de Veluwse Wandeldagen vindt plaats van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 februari. In de gemeenten Elburg, Nunspeet, Ermelo en Putten kan gestart worden voor afwisselende wandelroutes.

In iedere gemeente wordt een route aangeboden met een lengte tussen de tien en vijftien kilometer. De routes zijn tijdens de drie dagen af te halen bij de deelnemende VVV´s. Naast de route en een versnapering krijgen de deelnemers een bon mee voor het nuttigen onderweg van een kleine lunch. Het idee achter de wandeldagen is om drie dagen op verschillende locaties te starten.

In Elburg wordt vanuit de historische vesting gelopen een route van dertien kilometer gelopen over een bospaadjes, landwegen en langs de Puttenerbeek. In Nunspeet kan worden gestart voor een verkorte Hulshorsterbosrandroute van tien kilometer. De route voert onder meer langs de rand van het Hulshorsterzand waarop men een doorkijkje heeft. In Elspeet en Vierhouten kan worden gestart voor de Elspeterheideroute van zeventien kilometer met de mogelijkheid deze in te korten.

In Ermelo kan worden gestart voor een rondwandeling van vijftien kilometer door het Leuvenumse Bos richting het Beekhuizerzand. De route is volledig uitgezet op het wandelkeuzenetwerk. Meer informatie is beschikbaar op: www.veluwsewandeldagen.nl en via de deelnemende VVV’s.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie