Trainen voor de Jeugdkeiler bij de Zandenplas. In het midden Ilona Klapper van de organisatie.
Trainen voor de Jeugdkeiler bij de Zandenplas. In het midden Ilona Klapper van de organisatie. eigen foto

‘Jeugd maakt Keilervlek groter’

22 mei 2023 om 07:46 Activiteiten

Na enkele jaren in de ijskast te hebben gestaan, gaat de Jeugdkeiler volgende week toch echt van start. “Corona heeft voor vertraging gezorgd, maar op 2 juni doen 80 jongeren in de leeftijd tussen 11 en 16 jaar mee aan de Jeugdkeiler”, aldus Ilona Klapper van de organisatie.

José Oosthoek

“Het is geen spelletjesdag, het is net als de Nunspeetse Keiler een sportevenement”, legt Ilona uit. “We hebben de Jeugdkeiler zoveel mogelijk in de geest van de Keiler voor volwassenen opgezet. Hardlopen, fietsen, negen proeven en pauzes van vijf minuten; je moet echt wel sportief zijn om hieraan deel te nemen. Het vindt allemaal plaats op het Marktplein en bij de Zandenplas. Er zijn meisjes- en jongensklassen. Mocht er nog een enthousiast team zijn, dat zich heel graag wil aanmelden, dan maken we daar ruimte voor.”

Het idee voor de Jeugdkeiler is ontstaan tijdens het feestje na afloop van de Keiler voor volwassenen. “Dat was op 2 juni 2018, de dag van de Keiler”, vertelt Ilona. “Met alle sporters en vrijwilligers was er zo’n mooie sfeer, de dynamiek vond ik prachtig. Ik dacht dat hier veel meer mensen van zouden moeten genieten, dus laten we het ook voor de jeugd organiseren; de Keilervlek groter maken. De bedoeling was te starten in 2020 maar door corona ging de Jeugdkeiler de ijskast in.”

Dit jaar zijn er maar liefst twintig teams. “Je moet minimaal elf jaar zijn en je mag nog geen zestien zijn”, zegt Ilona. “We zijn volop aan het voorbereiden, de meeste deelnemers zijn sportief aangelegd; hockeyers, voetballers, wielrenners onder andere. Nathan Kalle van Running Movements Nunspeet heeft belangeloos low clinics aan de jeugd gegeven en Rick Dekker van Fitness Studio Dekker heeft bootcamptrainingen aangeboden. Ook een belangrijke is de fietsclinic van De Volharding. Je stuurt 80 kinderen op mountainbikes het bos in, daarvoor is goede voorbereiding wel van belang. Er is ook een info-moment geweest bij fysiopraktijk Slot & Keerssemeeckers, daar is trainingsleer behandeld.”

Ilona Klapper is enthousiast over de organisatie door de Lions Nunspeet en de ondernemers die het sportevenement steunen: “Bart Noij -Mister Keiler- van de Lions heeft de Jeugdkeiler met zijn club omarmd. Zonder hun know-how hadden we het nooit kunnen organiseren. Ze hebben een draaiboek, zorgen voor de aanvraag van vergunningen enzovoort. Ook de bereidwilligheid van de ondernemers om te ondersteunen en te sponsoren is enorm, echt fantastisch. Hoegen Fietsverhuur heeft mountainbikes beschikbaar gesteld en ook de afsluitende maaltijd is grotendeels gesponsord. We hopen natuurlijk op mooi weer. Eén van de moeders vroeg: ‘Ze gaan toch niet het water in?!’ Wel dus!”

De Jeugdkeiler start op 2 juni om 16.00 uur op het Marktplein. “De teams gaan hardlopend naar de Zandenplas, daar zijn de proeven en het fietsen en dan weer terug”, aldus Ilona. “Er is veel te zien op het Marktplein en in het Zandenbos. Ik nodig mensen uit om te komen kijken en aan te moedigen. Goed te zien vanaf de terrassen rond het Marktplein. Om 20.30 uur is de prijsuitreiking, met vier prijzen: beste jongensteam, beste meisjesteam, de fairplay-cup en de leukste teamfoto.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie