Stefan actief op de smoothiefiets. Foto: Dick van der Veen
Stefan actief op de smoothiefiets. Foto: Dick van der Veen

Veel activiteiten dankzij Nunspeet Beweegt

12 september 2023 om 05:56 Activiteiten Tips van de redactie

Op een smoothiefiets met een blender flink trappen om fruit te pureren tot een smakelijk drankje. Inspanning met als beloning een stuk ontspanning. Het is slechts één van de vele activiteiten die het team van Nunspeet Beweegt uitvoert om de mobiliteit van jeugd en volwassenen in de versnelling te zetten.

Dick van der Veen

Stephan de Weerdt, coördinator van een gedreven kwartet, praat ons bij. Die smoothiefiets trekt de aandacht bij supermarkten en ook bedrijven maken er gretig gebruik van. Overigens heeft Nunspeet Beweegt ook drie bureaufietsen waarmee je de gezondheid op de werkvloer kunt bevorderen. Eventueel ben je daarmee zogezegd staande bij.

De organisatie, die meeverhuisde naar het multifunctioneel sportcentrum De Wiltsasngh, heeft diverse materialen waar verenigingen en organisaties gebruik van kunnen maken. De sportparkmanager binnen Nunspeet Beweegt had een belangrijk zegje bij de opzet van de Wiltsangh.

Binnen de sportweek, van 16 tot 24 september, is van alles te doen. Neem bijvoorbeeld bewegen met Nijntje. Het is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie waaraan men in Nunspeet een eigen slinger geeft. Stephan: “Kinderen van 2 tot 5 jaar kunnen er wekelijks aan deelnemen. Dat gebeurt in zes groepen bij de stichting Kindcentrum Nunspeet, Kindcentrum Vrij Spel Elspeet, United Kids en KGV Het Woelig Nest.

Op 18 september de start ervan. Kinderen leren spelenderwijs de verschillende grondvormen voor een betere motoriek. Op deze manier kost het bewegen op latere leeftijd ook minder inspanning. ”

Over de uitleen van materialen: “We leveren bijvoorbeeld stoepranden, die je vroeger in iedere straat aantrof maar nu nauwelijks nog voorkomen in de nieuwbouw. Met de bal de stoeprand raken, nog niet zo lang geleden de gewoonste zaak van de wereld. Denk verder aan de frisbee, in De Wiltsangh is het voorradig. De lijst van aanwezige materialen staat op de website, We hebben voor het college  een spel met lampjes gespeeld bij de ingang van het zomerreces. Zij en wij hebben genoten in het Hulshorster zand. B en W kwamen op e-bikes. Dat was een dagje genieten.”

Op 27 september kunnen kinderen zowel groepsgewijs (in de ochtend) als individueel (’s middags) met diverse wintersporten kennis maken. Geïmproviseerd bezig op onderdelen snowboarden, skiën, schansspringen. Computer technieken en simpele materialen maken dat mogelijk. Er kan ook op curling worden geoefend. Het gaat om de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen. In de middag (13.30-14.30 uur) kunnen 30 kinderen van dezelfde leeftijden een vervolg aangeven. Aanmelden via de website www.nunspeetbeweegt.nl. Nunspeet Beweegt is ook één van de drie partijen in de gemeente die gezonde sportkantines activeren en ze maken gebruik van een stimuleringsbudget. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie