Gerrald Bronkhorst, raadslid voor de SGP.
Gerrald Bronkhorst, raadslid voor de SGP. André Dorst
COLUMN POLITIEK

Aan de slag...

Column Politiek

Onze gemeente staat er goed op als het gaat om toerisme. Onze prachtige bossen, heidevelden en het Veluwemeer maken onze gemeente een geliefde vakantieplek. De goede infrastructuur voor fietsers en wandelaars, de gezellige dorpskernen, de vele horecagelegenheden en de mogelijkheid om ‘cultuur te snuiven’ dragen hier ook een steentje aan bij.

Nu het bijna september is, is de vakantietijd voorbij. U heeft de afgelopen tijd wellicht genoten van de rust in onze eigen gemeente, ons eigen land of in het buitenland. In onze eigen gemeente was u zeker niet de enige, getuige de vele toeristen en vakantiegangers die onze gemeente in de afgelopen periode hebben bezocht. De openingsalinea spreekt voor zich.

Zoals we in ons verkiezingsprogramma al hebben beschreven vinden we het belangrijk dat Nunspeet aantrekkelijk is en blijft voor eigen inwoners en voor toeristen. Dat willen we realiseren door de natuurgebieden toegankelijk te houden voor fietsers en wandelaars. Ook willen we dat onze geschiedenis zichtbaar is in bebouwing, openbare ruimte en in het cultuurlandschap. Molens en andere historische gebouwen zijn daar een voorbeeld van.

En dan kom ik bij de titel van deze column. Aan de slag... Ook de lokale politiek gaat weer van start. Voor mij is dat de eerste keer na mijn beëdiging tot raadslid. Ik ga me onder andere bezighouden met het beleidsveld ‘toerisme en recreatie’. En verder is het voor mij ook opletten. Hoe lopen die politieke processen nu eigenlijk? Bij wie moet ik zijn voor welke vraag? Welke onderwerpen komen wanneer op de agenda? Zo kan ik nog even doorgaan. Ik heb er veel zin in! De onderlinge verhoudingen zijn goed en er wordt constructief samengewerkt. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren zodat we de titel van ons verkiezingsprogramma, Samen leven in verbondenheid, kunnen verwezenlijken. In verbondenheid met God, onze schepper en in verbondenheid met elkaar als inwoners van de gemeente Nunspeet.

Gerrald Bronkhorst (SGP)

Column Politiek

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 4 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 8 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00