De zandkunstenaar en Marco den Toom
De zandkunstenaar en Marco den Toom Eigen foto

Uniek improvisatieconcert door Marco den Toom en de Zandkunstenaar in de Bovenkerk Kampen!

8 februari 2024 om 08:06 Cultuur Ingezonden

Kampen - Op zaterdag 10 februari verzorgen Marco den Toom en Gert van der Vijver een uniek improvisatieconcert in de Bovenkerk van Kampen. 

De organist Marco den Toom zal improviseren over thema’s en bekende koralen. 

Bijzonder is vooral de samenwerking tijdens een aantal improvisaties met Gert van der Vijver. Van der Vijver is onder andere werkzaam als zandkunstenaar. Inmiddels mag hij grote bekendheid genieten na succesvolle optredens van diverse tv-series. Orgelimprovisaties ondersteunen de beelden van zandcreaties van diverse thema’s. Andersom geldt ook dat. Het vereist een nauw samenspel van organist en zandkunstenaar om de boodschap van een thema over te brengen op het publiek. Muziek en beelden zullen tezamen ontroeren. Gelukkig bezit het Hinsz-orgel een haast onuitputtelijk klankwereld om zo goed mogelijk aan te sluiten bij alle opeenvolgende beelden van het zandschouwspel. De verrichtingen van de organist en zijn registranten en de zandtovenaar zijn in de kerk te volgen op een groot projectiescherm. Er is ook weer voor de inwendige mens gezorgd. In de pauze is er voor iedere bezoeker warme chocolademelk en een plak wintercake. Een heerlijke avond jong en oud!

De kerkdeuren zijn vanaf 18:30 uur geopend. Het concert begint om 19.00 uur. In de voorverkoop is de entree, €12,50 p.p.,  t/m 16 jaar is de toegang gratis. Kaarten zijn te koop via www.consolonl.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie