De zonnepanelen zijn vrijdag 17 juni in gebruik genomen.
De zonnepanelen zijn vrijdag 17 juni in gebruik genomen. Protestantse Gemeente Nunspeet

77 zonnepanelen bij project Duurzame Driestwegkerk

Duurzaamheid

NUNSPEET De Protestantse Gemeente Nunspeet heeft vrijdag 17 juni 77 zonnepanelen in gebruik genomen, welke op het dak van de bijgebouwen van de Driestwegkerk zijn geplaatst. 

Het verbruik van het kerkgebouw aan de Driestweg in Nunspeet kan worden opgewekt met circa 40 panelen. Dus naast stroom voor eigen verbruik wordt bijna eenzelfde hoeveelheid duurzaam opgewekte energie aan het net geleverd.

BESPARING Het was een zonnige vrijdag, voorafgaand aan een zonnig weekend waarop de installatie werd afgerond. De zonnepanelen leveren in deze tijd van hoge energieprijzen een financiële besparing op.

GEMEENTELEDEN Het project is volledig gerealiseerd door giften van de gemeenteleden. Leden konden één of meerdere panelen schenken. Leden die bereid waren een paneel te schenken ten behoeve van de stroomvoorziening van het kerkgebouw, kregen de mogelijkheid om gedurende 15 jaar met twee panelen te participeren in de opbrengsten. Het enthousiasme binnen de protestantse gemeente was zo groot dat binnen korte tijd na opening van de actie het aantal panelen werd bereikt waarmee 0 op de meter wordt gerealiseerd.

HET KLIMAAT De Protestantse Gemeente Nunspeet wil een bijdrage leveren aan de opdracht een goed rentmeester te zijn voor onze aarde. Hierin past het opwekken van duurzame energie om daarmee medeverantwoordelijkheid te nemen in de zorg voor het klimaat.

PROTESTANTSE GEMEENTE NUNSPEET De gemeenschap telt ongeveer 1.300 leden en behoort sinds 1 mei 2004 tot de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). Ze zijn actief in en rond het kerkgebouw aan de Driestweg 4 in Nunspeet, beter bekend als de Driestwegkerk.

VERDRAAGZAAMHEID Als Protestantse Gemeente Nunspeet willen zij een krachtige, uitnodigende gemeenschap zijn rondom Gods Woord, die wordt gekenmerkt door o.a. : verdraagzaamheid, een open communicatie, gastvrijheid, omzien naar elkaar, naastenliefde en enthousiasme.

MEER INFORMATIE Belangstellenden kunnen voor meer informatie over de gemeente en komende kerkdiensten de website bezoeken via: driestwegkerk.nl.

Afbeelding
advertentie
Afbeelding
Dion van Werven behaalt eerste podiumplaats op NK karten 8 uur geleden
Afbeelding
Gevarieerd leerlingenconcert door Muziekfabriek 8 uur geleden
Afbeelding
True Colors Café verwelkomt LHBTI+ gemeenschap 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentebelang: Opvang vluchtelingen gaat tijdelijk voor uitbreiding sportcomplex 9 uur geleden
Afbeelding
Veel minder wilde zwijnen op de Veluwe door voedselgebrek afgelopen winter 28 jun, 14:50
Afbeelding
Servicepunt Vrijwilligers onderdeel van Stichting Welzijn Nunspeet 28 jun, 14:48
Afbeelding
Peter Does neemt na 35 jaar afscheid van Harmonie Nunspeet 28 jun, 14:48