Evelien van den Berg (SWN) in actie voor de kledingbeurs. Foto: Dick Baas
Evelien van den Berg (SWN) in actie voor de kledingbeurs. Foto: Dick Baas Dick Baas

Een tweede kans voor kleding bij duurzame kledingbeurs in Veluvine

29 augustus 2023 om 16:00 Duurzaamheid Tips van de redactie

De kledingbeurs van Stichting Welzijn Nunspeet in januari was een succes. Reden om de beurs met wat verbeterpunten te herhalen. Na de vakantie de kledingkast eens opruimen? En er zelf iets aan verdienen? Kom dan op  woensdag 13 september ‘s middags naar de kledingbeurs in Veluvine.

De tweedehandskledingbeurs wordt georganiseerd door Stichting Welzijn Nunspeet (SWN) in samenwerking met het Nuborgh College en Veluvine. De beurs wordt gehouden tussen 13.00 en 17.00 uur in de foyer van Veluvine aan de F.A. Molijnlaan. Dan zijn kinderkleding, volwassenkleding en schoenen voor een klein prijsje te koop. “Want ook die spullen verdienen een tweede kans”, zegt Evelien van den Berg, sociaal cultureel werker van SWN en organisator van de kledingbeurs. “De beurs wordt georganiseerd om mensen de gelegenheid te geven hun overtollige kleding op een laagdrempelige manier te verkopen, er zo iets aan te verdienen, anderen er een plezier mee te doen en ook - heel belangrijk - mee te werken aan duurzaamheid. In de afvalcontainer gooien is geen optie.” 

Uiteraard moet de kleding schoon en in goede staat zijn. Evelien van den Berg mikt duidelijk op de wat betere kleding, die nog goed bruikbaar is en prima gedragen kan worden. Daarom is ook gekozen voor de naam kledingbeurs.

Vanuit haar werk weet Evelien dat twee aspecten een rol spelen. Dat is voor een aantal mensen het financiële aspect. Kleding is duur en niet iedereen heeft daarvoor genoeg in de portemonnee. Anderzijds letten veel mensen intensiever op de duurzaamheid.

Ook het Nuborgh College is nu betrokken bij de kledingbeurs. Leerlingen hebben een opdracht rond kleding: hergebruiken, verven van kleding en het verkopen. Het levert een cijfer op. Er wordt ook een tafel gehuurd en dus geld gegenereerd.

Tafel huren

Wie kleding wil verkopen moet een tafel huren voor 7,50 euro. Daarvoor kan contact opgenomen worden met Evelien van de Berg via: evelien@welzijnnunspeet.nl of via: 0341- 25 20 20 (het telefoonnummer van SWN). Koffie en thee wordt verzorgd door Veluvine die daarvoor in de foyer een koffieontmoetingsruimte inricht, heel geschikt voor onderling contact. De opbrengst van de verkochte kleding is voor de verkoper. Koper en verkoper onderhandelen zelf over de prijs.

Reacties

De eerste kledingbeurs in januari was een succes. Evelien had een enquête onder de deelnemers uitgezet, die positieve reacties opleverde. Er kwamen ook verbeterpunten naar voren. Er komt nu een pasgelegenheid, want de vraag was: ‘Kan ik de kleding passen?’. Er is nu gekozen voor een woensdagmiddag in september. Kinderen gaan weer naar school en hebben soms andere kleding nodig. Overigens bleek in januari dat het grootste aanbod bestond uit dameskleding.

Kom naar Veluvine

Evelien van den Berg hoopt dat op 13 september nog veel meer mensen de weg naar Veluvine weten te vinden en lekker komen snuffelen bij alle tafels.

Dick Baas

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie