Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Vakbond FNV maakt zich zorgen om situatie Stella Fietsen

23 januari 2023 om 08:44 Economie

De vakbond FNV maakt zich zorgen om de werkgelegenheid van de personeelsleden van fabrikant Stella in Nunspeet, lange tijd de grootmacht op het gebied van e-bikes. 

Wijnand Kooijmans

Het gesprek met de directie van het bedrijf is op niets uitgelopen nadat de vakbond de eis gesteld kreeg dat de gesprekken geheim moesten blijven. Bij het bedrijf werken zeshonderd mensen, verdeeld over de hoofdvestiging in Nunspeet en de 45 winkels in het land. Het bedrijf is in financiële nood komen te verkeren door de aanschaf van grote voorraden fietsen tijdens de coronaperiode. 

De vraag steeg toen enorm maar is inmiddels flink gekelderd. Dat maakt dat een reorganisatie nodig. Tijdelijke contracten zijn inmiddels al opgezegd. Het bedrijf gaat verder flink snijden in de kosten, meer automatiseren en afdelingen samenvoegen. Lange tijd zijn televisieprogramma’s gesponsord maar daaraan is ook een eind gekomen. Tevens wordt getracht de voorraad sneller te verkopen door gerichte reclameacties. 

Het bedrijf ontwerpt de fietsen maar produceert deze niet zelf, de frames worden gemaakt in China waarna montage plaats vindt in lage loonlanden. In Nunspeet worden de fietsen vervolgens op maat gemaakt naar de wens van de klant.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie