Hard werken tijdens de Keiler.
Hard werken tijdens de Keiler. Wijnand Kooijmans

Jubileum Nunspeetse Keiler groot succes

13 juni 2022 om 09:00 Evenementen

NUNSPEET ,,We hebben er keihard voor getraind. En met succes, we zijn enorm blij met onze winst.” Dat zeggen de leden van het team van Aartec Engineering, de winnaars van de vijfentwintigste editie van de Nunspeetse Keiler in de wedstrijdklasse voor heren.

,,De kop is er eraf en dat precies om acht uur”, zo zegt Mister Keiler Henk-Jaap van der Woude. Tevreden met de start maar na afloop ook over het verloop van de Keiler wanneer in de Veluvine de winnaars worden gehuldigd. Bij de sportklasse heren is het team van Exact Installatietechniek de snelste, bij de recreanten HS Timmerwerk. De dames komen alleen uit de recreatieklasse en daar gaat het team van Van de Loosdrecht Makelaars met de hoogste eer strijken.


Het startschot klinkt - Wijnand Kooijmans

AFSLUITING Gerbert Pleijter mag de Fairplay Cup in ontvangst nemen, het team van High Five de Dutch Hair & Barber Award. De prijsuitreiking en daarna het met de band Vangrail vormen de afsluiting van de jubileumeditie met driehonders sporters, honderd coaches en verzorgers en tweehonderdvijftig vrijwilligers. Dat alles onder het toezicht van Henk-Jaap van der Woude en Marco Haakmeester die voor het vijfentwintigste jaar de spreker is bij de Keiler.

De jubileumeditie kreeg een extra tintje door de onthulling van een muurgedicht aan de zijkant van het gemeentehuis. Dat werd gedaan door Koos Frijlink en Teun Post, die aan de weg van de start van de Keiler hebben gestaan. Dit in het bijzijn van Ellen Deckwitz die het gedicht heeft geschreven en Mister Keiler Henk-Jaap van der Woude.

Voor het schrijven van het gedicht heeft de Rotterdamse Deckwitz veel films over de Keiler bekeken en daarnaast het jubileumboek gelezen dat ter gelegenheid van de twintigste Keiler is uitgebracht. Dat bracht haar tot de conclusie dat de Keiler als grootste sportevenement van Nunspeet belangrijk is als het gaat om het vinden van verbinding. Dat heeft ze in het gedicht tot uitdrukking gebracht.

KLUSSEN Voor de teams was het een dag met zware inspanningen. Het doorzagen van een stuk hout lijkt een eenvoudige klus maar is in de praktijk best moeilijk, zo ondervond het team van Klaas de Bruin. ,,We moeten voorkomen dat de zaag klem komt te zitten”, zo klonk het kort na de start op het Marktplein. Dat gebeurde natuurlijk prompt wel. ,,Zo kan het niet’, klonk het enigszins teleurgesteld terwijl met man en macht werd geprobeerd het stuk hout geklemd te houden. Een zucht van verlichting op het moment dat het stukje hout valt. 


Het afzagen van een stukje Hout blijkt een zware klus - Wijnand Kooijmans

Maar zelfs het vinden van de snelste weg kan al leiden tot velerlei uitleg. ,,Hoe kom ik het snelst bij de Zandenplas?”, vraagt een mountainbiker zich af. Om vervolgens drie routes voorgeschoteld te krijgen. ,,Via de Eperweg is toch echt het snelste”, blijkt het meest overtuigend. Zoals het oversteken van de Zandenplas een makkelijk klusje lijkt maar in de praktijk zwaar tegenvalt. ,,Je kunt onderweg iemand rustig achterlaten als er iets gebeurt”, zo klinkt een laatste tactische aanwijzing voor het startschot valt.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie