Het team van Modehuys Den Horsten.
Het team van Modehuys Den Horsten.

Feestweek bij Modehuys Den Horsten Doornspijk

2 oktober 2023 om 10:20 Zakelijk

Bij Modehuys Den Horsten in Doornspijk is de feestweek volop gaande. Van maandag 2 tot en met zaterdag 7 oktober viert de kledingwinkel het 15-jarig bestaan onder de huidige eigenaars met cadeaus, een verloting en een hapje en drankje in de winkel.


In het Modehuys kan geshopt worden voor volwassenkleding en ondergoed, maar ook voor kinderkleding en wol. “Van wieg tot bejaard helpen wij in de kleren”, grapt Teuntje. “Ook mensen die niet gemakkelijk zelf naar de winkel kunnen komen, helpen we graag. Bijvoorbeeld via onze webshop www.modehuysdenhorsten.nl, maar ook komen bij ons veel mantelzorgers. Zij nemen een aantal kledingstukken kosteloos mee naar huis waar de klant het in alle rust kan passen. Later brengt de mantelzorger kledingstukken die niet uitgekozen zijn, weer terug en betaalt de gekochte kleding.”

In 1896 is de winkel in het centrum van Doornspijk opgericht, al was het toen nog geen kledingwinkel. Er werden fietsen verkocht en kinderwagens. Later is de handel overgegaan op klederdracht en tegenwoordig is het een kledingwinkel. In 2008 nam Teuntje Doornwaard, samen met haar man, de winkel over. “Toen heette het nog Textielhuis Sijnave”, vertelt de enthousiaste ondernemer. 

“Maar in 2013 hebben we er volledig onze eigen draai aan gegeven. We hebben de winkel verbouwd en hebben het een nieuwe naam gegeven. Wel met respect voor de lange geschiedenis die in dit pand ligt. Daarom spraken we af dat we het groots zouden vieren als de winkel 125 jaar bestond. Maar omdat er op dat moment strenge maatregelen waren vanwege de coronapandemie, zagen we het niet zitten grote acties te organiseren. We hielden het feest nog tegoed. En nu we zelf vijftien jaar eigenaar zijn, zien we een mooie gelegenheid om alsnog feest te vieren.” In een feestelijk versierde winkel wordt deze week, naast de gebruikelijke koffie en thee, taart en sap aangeboden. En er worden prijzen verloot onder de klanten; bij elke besteding van 15 euro krijgt een klant een cadeautje en bij besteding van 50 euro een nog groter cadeau. “We hebben vóór het weekend iedereen die in ons klantenbestand staat, al een uitnodiging gestuurd, maar natuurlijk is iedereen welkom.”

Johanna Sijbel

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie