Roeland Robert
Roeland Robert Niek Woesthuis

Noord-Veluws Museum krijgt nieuwe directeur

Kunst

Museumdirecteur Erik Stotijn vertrekt, in verband met zijn pensionering, per 1 november als directeur van het Noord-Veluws Museum te Nunspeet. Tot het eind van dit jaar blijft hij in dienst als adviseur om de overdracht mogelijk te maken aan zijn inmiddels benoemde opvolger Roeland Robert uit Veessen.

Erik Stotijn heeft met zijn team en grote groep vrijwilligers het Noord-Veluws Museum in Nunspeet op de landelijke museumkaart gezet. In het jaar voor de coronacrisis, 2019, trok het Noord-Veluws Museum onder Stotijns leiding ruim 33.000 bezoekers met de twee tentoonstellingen ‘Arthur Briët – Rembrandt van de Veluwe’ en ‘Marjolein Bastin – Tekenen is ademen’.

Roeland Robert (1962) studeerde cello en orkestdirectie aan de conservatoria van Zwolle en Arnhem. Kunst- en cultuurgeschiedenis waren onlosmakelijk aan deze opleiding verbonden. Beeldende kunst is altijd in zijn nabijheid geweest en museumbezoek hoorde erbij als eten en drinken: “Het Noord-Veluws Museum in Nunspeet heb ik de afgelopen jaren diverse keren bezocht. Nieuwsgierig werd ik naar de Hutten van het Barrebos, nadat ik in de museumwinkel een boek daarover kocht. Het is een voorbeeld dat Nunspeet en omgeving een bijzondere plek is waar kunstenaars goed gedijen. Het boek ‘Nunspeet schildersdorp’ - uitgave WBooks - over Nunspeet als kunstenaarskolonie in de 20ste eeuw bevestigt dit en geeft aan dat er veel te vertellen valt vanuit verschillende invalshoeken en stijlen. Want wat een wereld zit er tussen de warme impressies van Arthur Briët en de geabstraheerde landschappen van Chris ten Bruggen Kate.”

Wat Roeland aantrekt in deze museumorganisatie is het verrichte pionierswerk, met gedreven en kundige collega’s, in een bijzondere omgeving met maatschappelijke, historische en culturele relevantie.

Wat hij meebrengt is een brede ervaring, interesse en nieuwsgierigheid naar wat mensen beweegt, opgedaan tijdens zijn werk in diverse managementteams van kunst-(educatie)instellingen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet 5 uur geleden
Afbeelding
Meer aandacht voor archeologisch verleden van Nunspeet en Veluwe 9 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd: VVV al sinds 1910 voor toeristen 23 sep, 09:30
Afbeelding
Kop van Jut COLUMN 23 sep, 09:00
Afbeelding
Leger des Heils zoekt collectanten in Nunspeet 23 sep, 08:30
Afbeelding
Gratis vakantie voor kinderen in Vierhouten 23 sep, 08:00
Afbeelding
Kulturhus organiseert feestelijke activiteiten in Week van de Ontmoeting 22 sep, 10:00