"Het maken van een kunstwerk ervaar ik als een gevecht tussen controle en loslaten", aldus Annelies van Turnhout.
"Het maken van een kunstwerk ervaar ik als een gevecht tussen controle en loslaten", aldus Annelies van Turnhout. Rob Lamper

Duo-expositie van lokale kunstenaars in Veluvine Nunspeet

Kunst

Er is sinds 2 september een nieuwe duo-expositie te zien in de Lentink De Jonge Zaal van Veluvine. Deze keer met schilderkunst van Annelies van Turnhout, afkomstig uit Harderwijk en houtdraaiwerk van Joost Erbé, afkomstig uit Nunspeet.

In 2012 gooide Annelies van Turnhout het roer om en begon ze met modeltekenen. Inmiddels zijn haar onderwerpen divers; van portretten tot stadsgezichten en landschappen. In de afgelopen twee jaar is Annelies daarnaast steeds abstracter gaan werken, vorm en kleur staan meer op zichzelf. 

Joop Erbé leerde zijn ambacht ruim 25 jaar geleden van Nederlandse houtdraaiers en verbeterde zijn technieken door in Ierland les te nemen. “Beheersen van techniek is belangrijk; het kunnen ‘lezen van hout’ is, zeker voor mij, nog belangrijker en dat is gebaseerd op lange ervaring. Speciaal voor deze expositie heb ik veel nieuw en divers werk gemaakt”, aldus Erbé.

Alle exposities zijn het hele jaar door gratis te bezoeken tijdens de openingstijden, mits de zaal niet verhuurd is. Ga voor meer informatie naar de website: veluvinenunspeet.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 7 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 9 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 12 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 13 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00