De markt staat vol met kunstwerken.
De markt staat vol met kunstwerken. Harry Konings

Ontdek kunst en creativiteit bij Nunspeetse Kunstmarkt

19 september 2023 om 09:00 Kunst

In het centrum van Nunspeet wordt zaterdag 30 september tussen 12.00 en 17.00 uur een kunst- en hobbyistenmarkt gehouden. Belangstellenden kunnen op zoek naar bijzondere kunstwerken, artistieke vondsten en inspiratie opdoen. 

Er is de mogelijkheid om bij kunstenaars langs te gaan om te zien hoe er gewerkt wordt. Ook kan bij hen kunst worden gekocht. Op het Marktplein wordt een extra groot graffitikunstwerk, van 6 bij 3 meter, op een doek gemaakt. De kunstenaars die hier mee aan de gang gaan vertellen bezoekers graag over deze vorm van kunst, de manier van werken en de gebruikte technieken.

Hiernaast kan er worden gesnuffeld tussen kunst en curiosa van verzamelaars die op de kunstmarkt een deel van hun collectie van de hand doen. De markt toont een grote diversiteit aan stijlen en technieken. Niet alleen schilderijen maar ook andere vormen van kunst zoals tiffany, gevilte wol, pottenbakken, glas graveren, zijdekunst, sieraden, papierkunst, fluit art, pentekeningen, beeldhouwwerk en bloemsierkunst zijn vertegenwoordigd.

Met de kunst- en hobbyistenmarkt wordt de traditie van Nunspeet als kunstenaarsdorp levendig gehouden. Schilders als Jan Mankes, Mesdag, Jan van Vuren, Arthur Briët, Jos Lussenberg, Jaap Hiddink en Chris ten Brugge Kate woonden en werkten hier. Als één van de weinige plaatsen in het land kent Nunspeet een Vrije Academie voor Beeldende Kunst. Op straat zijn vitrines met kunst te vinden.

Kunstenaar of ondernemers die willen deelnemen aan de markt kunnen zich aanmelden, er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Dit kan via de wesite van Gimas Organisaties, ga naar: gimasorganisatie.nl/kunstmarkt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie