Ook de omgang met andere kinderen, de sociale ontwikkeling en als voorbereiding op het basisonderwijs zijn belangrijke pluspunten van de peuterspeelgroep..
Ook de omgang met andere kinderen, de sociale ontwikkeling en als voorbereiding op het basisonderwijs zijn belangrijke pluspunten van de peuterspeelgroep..

Open Huis bij peuterspeelgroepen SKN

17 juni 2017 om 10:23 Lokaal

NUNSPEET - De peuterspeelgroepen van Stichting Kindcentrum Nunspeet houden op woensdag 21 en donderdag 22 juni open huis. Belangstellenden zijn dan van 10.00 tot 12.00 uur weolkom op de volgende locaties: Peuterspeelgroep Klimop - Villa Lavendel - De Steiger 1, Peuterspeelgroep Giraffen - Villa KrisKras - Eikbosserweg 45b en Peuterspeelgroep Sprinkhanen - Villa Groen - Arthur Briëtstraat 40

Vanaf 2017 is Stichting Kindcentrum Nunspeet onderdeel van de subsidieregeling peuterspeelzaalwerk van gemeente Nunspeet. Hierdoor kunnen nu ook kinderen van ouders die niet in aanmerking komen voor kinderopvangtoeslag, hun kind aanmelden voor de peuterspeelgroep in één van de SKN locaties.

Doel van de maatregel is om elke peuter in Nunspeet meer mogelijkheden te bieden in het kader van ontwikkelingsstimulering in een voorschoolse voorziening.
Ook de omgang met andere kinderen, de sociale ontwikkeling en als voorbereiding op het basisonderwijs zijn belangrijke pluspunten.

De toegankelijkheid van de peuterspeelgroepen van Stichting Kindcentrum Nunspeet is daarmee toegenomen. Ouders zonder baan kunnen hun kind via deze regeling aanmelden bij SKN voor maximaal voor twee dagdelen per schoolweek.

Men betaalt een ouderbijdrage die wordt berekend aan de hand van de gemeentelijke ouderbijdragentabel (zie www.kindcentrumnunspeet.nl) en als meer kinderen uit één gezin naar de peuterspeelgroep gaan geldt een korting van 50% op de ouderbijdrage voor de oudste peuter.

Ook kunnen kinderen uit deze doelgroep die extra ontwikkelingsondersteuning nodig hebben n.a.v. deze regeling en voorwaarden naar een peuterspeelgroep. Hiervoor is een VVE-indicatie van het consultatiebureau of CJG nodig. Dit kan tot maximaal vier dagdelen. Ouders betalen alleen de ouderbijdrage voor de eerste twee dagdelen.

De peuterspeelgroep is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar en geopend tijdens schoolweken van 08.45-11.45 uur. De speelochtend duurt drie uur.

Voor meer informatie over de gemeentelijke subsidieregeling is meer te lezen op:

www.kindcentrumnunspeet.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie