Afbeelding

Burgemeester op ‘smoothiefiets’ tijdens opening Meimaand Fietsmaand

1 mei 2023 om 16:03 Algemeen

Het rijden van een fietsroute werd burgemeester Céline Blom bespaard tijdens de opening van Meimaand Fietsmand op de Markt in Nunspeet. Maar zonder het leveren van een inspanning kwam ze er niet van af. Er stond een smoothiefiets voor haar gereed om de zelf gekozen ingrediënten, zoals blauwe bessen en mango tot een smoothie te trappen.

Wijnand Kooijmans

Blom had al wel een kijkje in het fietsmaandboekje gekeken, waarbij vooral de NK Rustig Aan Rijden route haar aansprak. “Ik ben niet zo’n sporter om zo’n route in snel tempo af te leggen.” Het is de route om alvast in een langzaam tempo de route van het NK-tijdtijden 21 juni te verkennen rond Elspeet en Vierhouten. Maar dan met allerlei picknickmogelijkheden waaraan de heren en dames wielrenners zich die dag niet zullen wagen.

Voor burgemeester Blom is het geen toeval dat mensen naar de gemeente Nunspeet komen om daar te fietsen. Zeker gezien het goede fietspadennet waarover men kan beschikken en de prachtige natuur. Voorzitter Dick van Hemmen van Nunspeet uit de Kunst gaf aan dat de Meimaand Fietsmaand inmiddels al een aardige traditie wordt. Dit om de mogelijkheden te fietsen nog eens extra onder de aandacht te brengen. Waarbij dit keer de maand verlengd is vanwege het NK tijdrijden. Tot die tijd worden activiteiten gehouden met voor elk wat wils.

De opening werd omgeven met meerdere activiteiten op de Markt naast dat het routeboekje kon worden afgehaald. De snelheid op een hometrainer kon worden gemeten en de jongste jeugd kon met een loopfietsje een parkoers afleggen. Ook kon de jeugd de mountainbike capaciteiten testen. Ook kon een VIP arrangement worden gewonnen voor het NK tijdrijden.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie