Sascha van Dijk, vrijwilliger het Wijk Ontmoetingscentrum De Veluwse Heuvel.
Sascha van Dijk, vrijwilliger het Wijk Ontmoetingscentrum De Veluwse Heuvel. Monique Branse

‘Omkijken naar een ander is belangrijk’

Maatschappelijk

Vrijwilligers maken het verschil en zijn van onschatbare waarde. Hun tomeloze inzet wordt zeer op prijs gesteld en gewaardeerd. In deze terugkerende rubriek maken we kennis met de grote verscheidenheid aan vrijwilligers, hun activiteiten en hun passie. Dit keer het verhaal van Sascha van Dijk, vrijwilliger het Wijk Ontmoetingscentrum De Veluwse Heuvel.

Monique Branse

Het Wijk Ontmoetingscentrum (locaties Binnenhof, Veluwse Heuvel en Oranjehof Elspeet) is een ontmoetingsplek voor iedereen, van kind tot senior. Elkaar tegenkomen en samen activiteiten doen: het is er allemaal mogelijk. 

Nunspeet Huis aan Huis sprak met Sascha. Bij binnenkomst is een fiets-shake de heerlijkste smoothies voor de bewoners aan het maken. Het is een sportieve fiets met een blender. De blender werkt niet op elektriciteit maar op de eigen trapbewegingen.
Eén van de bezoekers fietst zelf een gezonde smoothie bij elkaar, dit tot grote hilariteit van de overige bezoekers. Een leuk voorbeeld om gezonde voeding onder de aandacht te brengen en het smaakt echt heerlijk.

Sascha: “Ik woon nu sinds 3 jaar in Nunspeet. Net voor de Corona periode verhuisde ik van Kampen naar Nunspeet voor mijn grote liefde.” Sascha is zo’n 2,5 dag per week als vrijwillige ondersteuning bij activiteiten aanwezig en heeft een gouden hart voor de zorg en ouderen. Via een tip kwam zij bij de Veluwse Heuvel terecht.

 
Sascha: “Thuiszitten kan ook, maar het is fijn om iemand een fijne dag te bezorgen. Het varieert van een bloemstuk maken, bingo, koffie ochtend, spelletje doen of een wandeling naar het dorp.”

Dat de activiteiten er alleen voor ouderen zijn, is een misvatting. Sascha: “Zo belangrijk om dat beeld te veranderen. We hebben deelnemers aan de bingo van 13 jaar die het grootste plezier hebben. Of je nu jong of een jongere oudere bent. Het gaat om de interactie en het ontmoeten. Ik zou graag jongeren willen oproepen om als vrijwilliger zich aan te melden, ook al kun je maar één keer per maand. Je maakt het verschil.

Wat betekent het vrijwilligerswerk voor Sascha? Sascha: “Iets nuttigs doen voor jezelf maar zeker voor een ander. Voor mij geeft het vrijwilligerswerk ook rust, regelmaat in mijn leven. Ik zou iedereen willen adviseren; maak eens tijd en kom langs. Welke leeftijd je ook hebt. Omkijken naar een ander, zo belangrijk. En daarnaast voelt het net een extra familie, het contact en plezier samen. Eind deze maand gaan we als vrijwilligers met elkaar eten. Het is fijn gewaardeerd te worden, dat voel je zeker in het contact met de bezoekers van de Veluwse Heuvel. Soms een arm om je heen, een glimlach of een goed gesprek, je bent mens en hebt het samen fijn op dat moment.”

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij het Wijkontmoetingscentrum? Neem dan een kijkje op de website www.wocnunspeet.nl/veluwse-heuvel. Daar kun je ook de informatie over de overige Wijkontmoetingscentra en alle activiteiten vinden.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Midwinterwandeling samen met Veluwse midwinterhoornblazers 7 uur geleden
Afbeelding
Kritiek van commissie op onderhoud begraafplaatsen in gemeente 9 uur geleden
Afbeelding
Wie helpt VluchtelingenWerk Nunspeet? 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Nunspeet hengelt Nederlands Kampioenschap Tijdrijden binnen 13 uur geleden
Afbeelding
Moed= angst + actie COLUMN 14 uur geleden
Afbeelding
Authentieke Ierse danskerstshow in theater Veluvine 7 dec, 18:00
Afbeelding
‘Is geheim, kan niks zeggen’ Politieke analyse 7 dec, 15:00