Afbeelding

Eerste dakpannen gelegd voor sociale huurwoningen

27 januari 2023 om 09:44 Maatschappelijk

De eerste dakpannen zijn gelegd voor de sociale huurwoningen die gebouwd worden op het terrein van de voormalige Kijktuinen aan de Kienschulpenweg in Nunspeet. Het werd een gezamenlijk werkje van directeur/bestuurder Peter Toonen van Omnia Wonen, Rino Veldhuis van de Koopmans Bouwgroep en wethouder Jaap Groothuis van de gemeente Nunspeet.

Streven is dat eind februari de 23 woningen in de verhuur komen. Er worden negen rijwoningen en veertien rug-aan-rug woningen gebouwd. Deze bestaan uit een woonkamer, een keuken en twee slaapkamers. De rug-aan-rug woningen zijn voorzien van een zolderverdieping met een vaste trap en hebben een voortuin. De rijwoningen zijn voorzien van een vliering en hebben een voor- en achtertuin. De ambitie van Omnia Wonen is, zoals al eerder in Nunspeet, om een doorstromingsproef in te zetten bij de verdeling van de woningen Dit betekent dat de woningen met voorrang worden aangeboden aan woningzoekenden die een (grote) eengezinswoning in de sociale huur achterlaten. Deze werkwijze kan een succesvolle verhuisketen op gang brengen, zoals al in de praktijk is gebleken. Peter Toonen, directeur bestuurder Omnia Wonen, licht het belang van de nieuwe woningen én de voorrangsregeling toe: “Net zoals in veel andere gemeenten zijn ook in Nunspeet meer sociale huurwoningen nodig. Degenen die doorstromen laten een woning achter, waarin we gezinnen kunnen huisvesten. Zo verhuizen meer bewoners naar een voor hen passende woning.”

Michel Albracht van Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen (SHOW); “Als vertegenwoordigers van de huurders kijken we erg uit naar het moment dat we de nieuwe huurders welkom kunnen heten op deze prachtige plek. Omdat we het belangrijk vinden dat we weten wat er leeft en speelt bij de huurders zijn we in Nunspeet op zoek naar nieuwe leden voor de SHOW.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie