Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Shutterstock

Gemeente waarschuwt voor bank-aan-huis oplichting

14 maart 2023 om 12:01 Maatschappelijk

Door de gemeente Nunspeet wordt gewaarschuwd voor bank-aan-huis oplichting. In de afgelopen week zijn er meerdere meldingen van bankfraude binnen gekomen bij de politie Nunspeet. Hierbij deed een oplichter zich voor als iemand van de bank. De nep-bankmedewerker kwam vervolgens bij de mensen thuis langs om ze via een truc op te lichten. Voornamelijk ouderen zijn slachtoffer van deze vorm van oplichting.

In Nunspeet zij meerdere personen gebeld door nep-bankmedewerkers. Telefonisch kregen de personen onder mee te horen dat er een groot bedrag van hun rekening was gehaald in het buitenland. De nep-bankmedewerkers kwam vervolgens bij ze thuis langs om de bankrekening te beveiligen of de bankpas te blokkeren. Via een truc wist hij vervolgens de betreffende persoon op te lichten.

Geadviseerd wordt bij een telefoontje van de bank dat men niet vertrouwd direct op te hangen. Men moet zich niet wijs laten maken dat het om een dringende noodsituatie gaat. Medewerkers van banken komen nooit thuis langs om bankzaken te regelen of iets op te halen indien men daar niet zelf om heeft gevraagd. Meer informatie over deze wijze van oplichting is te vinden op: www.veiligbankieren.nl/fraude/bank/huis-aan-huis-oplichting/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie