Decoratie
Decoratie Mw. Sumaira Ahmed

Vrouwenvereniging Ahmadiyya Moslimgemeenschap heeft vrouwendag gehouden

27 maart 2023 om 16:12 Maatschappelijk

De lokale vrouwenvereniging van het Ahmadiyya Moslim Gemeenschap, Ladjna Ima’illah, heeft vrijdag 17 maart een programma voor internationale vrouwendag gehouden. Dit jaar was het een extra speciale vrouwendag voor de vrouwenvereniging, want Ladjna Ima’illah viert internationaal haar 100-jarige bestaan. Hier werd ook extra aandacht aan gegeven tijdens het programma, wat in het teken stond van ontmoeting, gelijkheid en diversiteit.

Vrouwen waren vanaf 16.45 welkom in de moskee Bait-un-Noer om even bij te kletsen met wat koffie of thee, waarna het programma begon. Via een korte presentatie kregen de dames eerst een introductie over Ladjna Ima’illah; haar ontstaan, motto en activiteiten. Er werd stilgestaan bij de oprichting in 1922 en de bezigheden van de vrouwenvereniging in Nederland. Hierna was het tijd voor een interactieve sessie. Op iedere tafel lagen briefjes met vragen die de dames konden beantwoorden en zo hun levensverhalen, visie op de wereld en grappige momenten met elkaar konden delen. Er werden adviezen voor jonge meisjes gegeven, het belang van vrijheid werd besproken en sterke eigenschappen van vrouwen. Na het diner kon iedereen verschillende kraampjes bezoeken met sieraden, henna, kalligrafie en meer om de avond cultureel en gezellig af te sluiten. Het was een geslaagde dag waar vrouwen verhalen met elkaar konden delen en nieuwe mensen leren kennen.  

In de komende weken zullen wij iedere zaterdag van de maand Ramadan een ‘iftaar’ (verbreken van het vasten) organiseren, geleid door een diner en gezamenlijke gesprekken. Wij hopen iedereen weer op Groentelaantje 20 te zien. 

Henna kraampje
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie