Afbeelding

Veel belangstelling voor fietstocht in Elspeet

7 mei 2023 om 14:25 Maatschappelijk

Gezien het succes van vorig jaar werd ook dit jaar in de meimaand fietsmaand een fietstocht georganiseerd door het Kulturhus in Elspeet. Op zaterdag 6 mei om 10.30 uur gaf wethouder Mark van de Bunte uit Nunspeet het startsein voor de fietstocht.

Deelnemers konden kiezen uit een tocht van 5, 10, 25 of 40 kilometer voor de gewone en/of elektrische fiets. “Deze fietstochten kregen we van Hazeleger Fietsen. De mountainbiketocht hadden een aantal vrijwilligers uitgezet. Deze tocht was zo’n 25 kilometer. In totaal reden er ruim 50 volwassen en zo’n 15 kinderen mee.”

Voordat men vertrok kreeg iedereen koffie/thee met wat lekkers. Voor onderweg kreeg iedereen een lunchpakketje mee. Na afloop was er voor iedereen een lekkere smoothie. Ook was er een zogenaamde Smoothiefiets aanwezig waarmee je zelf een smoothie kon maken. “Deze fiets hadden we in bruikleen van Nunspeet Beweegt. En net als vorig jaar heeft de wethouder zijn eigen smoothie gemaakt.” Voor de kinderen was er een springkussen aanwezig en er was een kinderparcours uitgezet.

Tussendoor was er een warme maaltijd waar zo’n 25 mensen zich voor hadden opgegeven. Dit wordt namelijk elke eerste zaterdag van de maand georganiseerd Al met al was het een gezellige en drukke dag in en rondom het Kulturhus Elspeet. Het weer was goed, de mensen waren enthousiast en de fietstochten waren mooi. En het warme eten was weer erg lekker.

Info: www.kulturhuselspeet.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie